Голова "Служби безпеки" псевдореспубліки ДНР Олександр Ходаковський вважає, що бойовики захопили Слов'янськ у 2014, тому що розраховували на підтримку армії Росії.

Про це Ходаковський заявив у під час конференції на TouTube-каналу "Dialogue".

Очолював наступ бойовиків на Слов'янськ терорист і відставний офіцер збройних сил Росії Ігор Гіркін. За словами Олександра Ходаковського, він окупував Слов'янськ в абсолютній впевненості, що після цього РФ розпочне повномасштабний наступ на Україну.

"Коли він (Гіркін) заходив до Слов'янська, він заходив з певними гарантіями, він заходив з певними планами, обіцянками. Я думаю, і все на це вказує, що він йшов з однією метою: створити ситуацію, створити потужний привід для того, щоб слідом за ним зайшла регулярна російська армія”, - сказав колишній командир спецпідрозділу СБУ «Альфа» в Донецькій області Ходаковський.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому така впевненість у Гіркіна виникла не через заяви очільників Росії. Ходаковський запевняє, гарантії наступу РФ давали певні депутати.

“Я думаю, що хтось мав необережність дати йому якісь гарантії. Я думаю, що якісь політики, не пов'язані з першими особами держави, могли делегувати йому якісь обіцянки, що відбудеться якесь масштабне наступ, що відбудеться входження Росії на цю територію, що відбудеться створення "Новоросії”, - заявив Ходаковський.

У квітні 2014 року диверсійна група Гіркіна із понад 30 осіб вчинила збройний напад на співробітників СБУ поблизу Слов'янська, під час якого один співробітник СБУ загинув, а троє були поранені. Він також причетний до викрадення інспекційної групи ОБСЄ під Слов'янськом. Гіркін організував незаконне утримання військовослужбовців 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ВДВ ЗС України у Слов'янську.

12 квітня Слов'янськ був захоплений бойовиками. Українська сторона заявляла, що їм протистоїть загін з диверсантів російського ГРУ під командуванням офіцера Ігоря Гіркіна. Однак влада Росії досі заперечує причетність своїх військ до подій у Слов'янську.

Слов'янськ був повернутий під контроль української влади 5 липня 2014 року.

Нагадаємо, що московські попи прихистили терориста у київському храмі.

Як повідомляв "Знай.ua", Гройсман розповів, коли завершиться воєнний стан.

Також "Знай.ua" писав, що Рада прийняла доленосне рішення, яке стосується майбутніх виборів.