Скандальний ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін "Стрєлков" звернувся до російського президента Володимира Путіна з неочікуваною вимогою.

Про це він написав на власній сторінці у соцмережі.

Зокрема, опальний ватажок закликав Путіна розпочати офіційну війну з Україною та звільнити міфічну "Новоросію".

"Треба, поки ще не пізно, прийняти важке рішення і почати боротися з ворогами всерйоз", - заявляє він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Більше того Гіркін вимагає від Путіна розпочати загальну мобілізацію промисловості та часткову мобілізацію до армії, розірвавши попередньо дипломатичні відносини з Україною.

Разом з тим варто відзначити, що у зв'язку зi зростанням агресії з боку Російської Федерації українська армія активізувала сили і готова до військових дій.

За словами міністра оборони Степана Полторака, загроза з боку Росії не зменшується:

"Сьогодні військові знаходяться в повній бойовій готовності. Також у готовність приведені всі військові управління, відбувається дислокація частин і посилення військової присутності на небезпечних напрямках".

Тим часом у Міністерстві оборони прийняли рішення про посилення протиповітряної оборони.

"Ми продовжуємо випробування наших систем ППО, протикорабельних ракет, які буквально годину тому завершили на півдні України. Я хотів би переконати всіх українців, що Збройні сили напоготові, і ми робимо все можливе для того, щоб не повторився 2014 рік", - заявив міністр.

Як пояснив Сергій Полторак, президент готовий продовжити воєнний стан. Але остаточне рішення буде залежати від дій країни-агресора.

Раніше голова Держприкордонслужби Петро Цигикал повідомив, що всі катери і кораблі прикордонників України в повній бойовій готовності.

Судна плавають в Азовському морі у супроводі прикордонників. Прикордонна служба попереджає рибалок і капітанів суден, які йдуть в Керченській протоці, що Росія може застосувати "певні режимні заходи".

Нагадаємо, основні зміни від Донецька до Одеси з початком воєєного стану.

Як повідомляв "Знай.ua", Гройсман розповів, коли завершиться воєнний стан.

Також "Знай.ua" писав, що Рада прийняла доленосне рішення, яке стосується майбутніх виборів.

Росія підтягує війська на кордоні з Україною