Українська помісна церкви – це реальність. Зроблено те, що не вдалося Мазепі та Скоропадському.

Про це повідомляє replyua.net.

Майже 300-річна релігійна залежність від Москви – відправлена на смітник історії. Відтепер українське православ'я не має яких-небудь господарів в Москві. Об'єднавчий собор обрав предстоятеля Православної церкви в Україні.

Блогер Дмитро Вовнянко зазначає, що по-перше, предстоятелем став представник УПЦ КП. По-друге, новий предстоятель досить молодий - це говорить про те, що він – надовго. По-третє, похована байка, ніби митрополит Філарет визнає лише обрання себе.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Філарет виконав історичну місію і передав керівництво церкви молодому лідеру. Він ще раз довів, що інтереси України для нього вище особистих. А митрополит Епіфаній (Сергій Думенко), вочевидь, гідна цієї посади людина.

За словами Дмитра Вовнянка, тепер українці будуть вільними господарями у своєму домі. Пройдуть десятиліття, але нащадки будуть знати, що в цей день Українська православна церква стала незалежною від Москви. Православ'я в Україні стало українським.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці Києва затримали двох озброєних чоловіків. Вони прямували на Об'єднавчий собор. Поліцейські стверджують, що у одного із затриманих був ніж, а в іншій - нунчаки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" чемпіон світу з боксу Олександр Усик дав розгорнуті коментарі з приводу агресивних висловлювань на свою адресу після того, як стало відомо, що він готовий стати на захист ченців у разі спроби захоплення Києво-Печерської лаври.
"Знай.uа" писав, що на підтримку Об'єднавчого собору прибувають тисячі українських віруючих. Підрозділи МВС працюють у посиленому режимі та здійснюють усі необхідні заходи щодо охорони громадської безпеки, захисту прав і свобод мирних громадян. Залучених сил і засобів цілком достатньо, щоб впоратися з будь-якими викликами.