У суботу, 15 грудня, в Києві на Об'єднавчому соборі українських православних церков була створена помісна церква. Титул предстоятеля Православної церкви України отримав блаженніший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України.

Офіційно церква називається Православна церква України.

Про це повідомив прес-секретар УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря.

"Офіційна назва, згідно зі статутом - Православна церква України. Також можна вживати УПЦ (не плутати з МП)", - написав він.

16 грудня, завтра, о 10:00 в Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відбудеться перша Літургія Предстоятеля єдиної...

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще
Geplaatst door Євстратій Зоря op Zaterdag 15 december 2018

Зоря уточнив, що титул предстоятеля Православної церкви - блаженніший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України.

Титул Предстоятеля: Блаженнійший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України.

Geplaatst door Євстратій Зоря op Zaterdag 15 december 2018

Окремо прес-секретар зазначив, що в неділю, 16 грудня о 10:00 у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відбудеться перша літургія Блаженнішого Єпіфанія, митрополита Київського і всієї України.

Офіційна назва згідно Статуту - Православна Церква України. Також можна вживати УПЦ (не плутати з МП)

Geplaatst door Євстратій Зоря op Zaterdag 15 december 2018

Раніше повідомлялося, що Митрополит Епіфаній (уроджений Думенко Сергій Петрович) вважається практично наймолодшим митрополитом. Йому лише 40 років, і за церковним мірками це практично юнак.

Крім своєї церковної діяльності, Єпіфаній відомий і науковими працями. Так, він був головою редакційної колегії наукових фахових видань "Труди Київської духовної академії" та "Богословський вісник Київської православної богословської академії", а також керівником спеціалізованої вченої ради закладу.

Нагадаємо, "Майже 300-річна релігійна залежність від Москви – зруйнована і відправлена на смітник історії". В цей день українська православна церква стала незалежною від Москви.

Як повідомляв Знай. ua, Єпіфанія офіційно покликали за Томосом: особливе запрошення. Новообраний Митрополит Київський і всієї України Епіфаній переговорив по телефону з Вселенським патріархом Варфоломієм.

Знай. ua писав про 10 фактів про чолі Єдиної української церкви митрополита Єпіфанії. Самі несподівані факти про самому юному митрополита.