Швидше за все, з'явилася остання інформація про те, коли ж Україна отримає документ про автокефалію. Так, новому главі єдиної української церкви Єпіфанія патріарх Константинопольський Варфоломій 6 січня в Стамбулі вручить довгоочікуваний Томос.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-секретаря УПЦ Київського патріархату Євстратія.

"Вселенський патріарх Варфоломій запросив Його блаженство Єпіфанія для спільного служіння божественної літургії на Фанарі на великому святі Богоявлення і надання йому Томосу створення нової сестринської автокефальної церкви", — наголошується в повідомленні.

Томос в Україні
Томос в Україні

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо також той факт, що в суботу, 15 грудня, було оголошено про створення української помісної православної церкви. Її головою було обрано Епіфанія.

Варто нагадати, що російська православна церква відреагувала на Об'єднавчий собор, який відбувся в суботу, 15 грудня. РПЦ вважає його "канонічно нікчемним". Про це заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов. Об'єднавчий собор, на якому було обрано предстоятеля помісної православної церкви в Україні Єпіфанія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що субота, 15 грудня 2018 року стала історичним днем для України. Урочисто б'ють дзвони, радіє український народ. Народилася Єдина українська автокефальна церква, а її головою (предстоятелем) стала така відома духовна особа, як митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній. Тепер церковник отримав новий титул – митрополит Київський і всієї України.

Нагадаємо, "ніндзя-черепашки" хотіли зірвати Об'єднавчий собор у Києві.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко виступив на Об'єднавчому соборі: Томос чекає.

Знай.uа писав, Єдина Українська церква отримала нового главу.