Михайлівський Золотоверхий собор вибрали в якості кафедрального собору єдиної Помісної автокефальної Православної церкви України. Зовсім недавно він належав Українській Православній церкві Київського Патріархату.

Нагадаємо, Епіфаній вперше відслужив у Києві: Томос близько

У Михайлівському золотоверхому соборі Києва пройшла перша літургія Предстоятеля єдиної Помісної автокефальної православної церкви блаженнішого Єпіфанія, митрополита Київського і всієї України. Про це повідомляє Укрінформ.

У Михайлівському соборі зібралося близько 200 осіб. Обстановка спокійна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомлялося, в суботу, 15 грудня, в соборі Святої Софії в Києві відбувся Об'єднавчий собор Помісної української православної церкви. На ньому духовенство обрала главу автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос. Ним став митрополит Епіфаній.

Також передавалося, що з'явилася остання інформація про те, коли ж Україна отримає документ про автокефалію. Так, новому главі єдиної української церкви Єпіфанія патріарх Константинопольський Варфоломій 6 січня в Стамбулі вручить довгоочікуваний Томос.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" США привітали Україну з створенням Єдиної церкви

США вітали проведення в Україні Об'єднавчого собору церков, результатом якого стало створення незалежної помісної Православної церкви України.

З такою заявою виступило посольство США.

Також "Знай.uа" писав про те, що "Патріот від Бога": українці розповіли, без кого не було б Томосу

Патріарх Філарет назавжди залишиться в історії творцем відродженої Української Церкви і великим українцем. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Андрій Іллєнко.

Він зазначив, що "саме в цей момент треба сказати про людину, який провів ідею української помісної Церкви буквально на собі".

"Про те, хто пройшов через брехливі московські анафеми і зміг створити організаційну основу Церкви, без якої ні про одному Томос сьогодні б не йшло мови. Так, він робив це не один — але саме він був духовним лідером і наставником. Патріарх Філарет сьогодні показав, що таке справжня любов до України і почуття відповідальності. Це приклад всім нам, у тому числі політиків, які часто через гордині тягнуть спільна справа на дно. Вітаю всіх з цим знаменним днем. А Святійший Патріарх Філарет назавжди залишиться в історії творцем відродженої Української Церкви і великим українцем", – написав Іллєнко