У селищі Коротич під Харковом піднялися в небо разом із пілотами на висоту 500 метрів з аеродрому півсотні ветеранів АТО з інвалідністю.

Акцію провели в рамках психосоматичної реабілітаційної програми "Небо без обмежень", як зазначила керівник Харківського центру психосоматичної реабілітації, доктор медичних наук, професор, полковник запасу медслужби Наталія Лисенко.

"Акція на підтримку ветеранів АТО з інвалідністю 1,2 і 3 груп відбулася на аеродромі в Коротичі за фінансової підтримки Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО і організаційної підтримки Всеукраїнського товариства ветеранів АТО і ООС, а також Харківського аероклубу імені Валентини Гризодубової в рамках реалізації психосоматичної реабілітаційної програми "Небо без обмежень". У числі півсотні учасників - ветерани Харківської, Київської, Дніпропетровської, Сумської, Полтавської областей, чиї фізичні можливості обмежені внаслідок важких поранень, отриманих на фронті з подальшою ампутацією верхніх або нижніх кінцівок", - прокоментувала вона.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Лисенко зазначила, що всі учасники програми піднялися з пілотами на літаку Ан-2 місткістю 12 осіб і трьох двомісних літаках марки ХАЗ-30.

"Заплановані на сьогодні стрибки з парашутами за участю ветеранів з інвалідністю довелося відкласти через низьку хмарність і обмерзання", - додала Лисенко.

Всі свідки програми "Небо без обмежень" висловилися за її продовження:

"Зокрема, харків'янин, ветеран 92-ї окремої механізованої бригади Валерій Іматкулов, який отримав інвалідність внаслідок важкого поранення в Іловайському котлі, підкреслив, що ця програма допомагає перевірити не лише свої сили, а й дух, а це запорука повноцінного життя".

За статистикою, протягом останніх 3,5 років участь у програмі "Небо без обмежень" взяли більш як тисяча ветеранів АТО і ООС з інвалідністю з різних областей країни.

Дивіться: Соціальна реабілітація ветеранів АТО

Нагадаємо, Оболонський райсуд Києва обрав запобіжний захід двом підозрюваним у вимаганні хабара в учасника АТО. Як повідомляв "Знай.ua", миротворці ООН на Донбасі з'являться протягом найближчих 8-9 місяців. Також "Знай.ua" писав, колишній боєць добровольчого батальйону "Донбас" Олег Дуб пригрозив Усику після гучного коментаря про Лавру.