Миротворці ООН на Донбасі з'являться протягом найближчих 8-9 місяців, відразу після виборів президента.

З такою думкою виступив експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, передає Хвиля

“Якщо буде прийнято принципове рішення, то далі буде етап технічної оцінки, за яким буде остаточне рішення Генасамблеї про направлення в Україну миротворчої місії"

Рішення цього питання може зайняти 8-9 місяців, якщо не більше. Очевидно, що це вже буде відбуватися після президентських виборів в Україні”, – каже експерт.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За його словами, в даний момент це питання вивчають.

За статутом ООН рішення про впровадження мандата миротворчої місії беруть на Генасамблеї ООН. І перший етап – це технічна оцінка того, де будуть впроваджені миротворчі сили з відповідним мандатом.

“Ще раз повторю, що не всі позитивно ставляться до цього. Свого часу радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон висловлювався вельми скептично з приводу того, що ця миротворча місія дасть."

"Але зважаючи на те, як веде себе зараз Росія, і враховуючи те, що основним акцентом гідну відсіч російській агресії та її стримування все ж є політико-дипломатичні заходи, то ми маємо певні перспективи щодо того, що Генасамблея може прийняти рішення в позитивному плані і приступити до технічної оцінці”, – зазначає експерт.

Він думає, що ще не з'ясована технічна сторона питання.

“Що це означає? По-перше, це вивчення ситуації на місці, по-друге, пошук країн, які дадуть згоду на участь у миротворчій місії, по-третє, пошук країн, які готові профінансувати участь військового контингенту в цій миротворчій місії. Адже якщо говорити про 22-25 тисяч військовослужбовців, то це досить потужний контингент, який повинен бути забезпечений озброєнням, військовою технікою, логістикою, фінансуванням тощо”, – укладає Василь.

Нагадаємо, Війна на Донбасі: українці впевнено дають відсіч, у Путіна вважають тіла

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Кривава бійня на Донбасі: українці оплакують героя-захисника

Також "Знай.uа" писав про те, що Ватажка донецьких бойовиків кинули гнити "підвал"