Українці запропонували нову посаду почесного патріарха Православної церкви України Філарета.

Про це повідомив відомий музикант та художник Юрій Журавель в Facebook.

Артист розповів, що до такої нестандартної ідеї його підштовхнув стомлений вигляд Філарета, якого він ніколи не бачив радісним.

"Любий наш Дідусю Філарет! Ми, Дитячий Собор дітей України віком від 1 до 101, вітаємо тебе з довгоочікуваною перемогою! Українська помісна православна автокефальна церква створена! Слава! Низький тобі уклін за віру, праця і витримку. Вибираємо тебе Святим Миколаєм України! Розуміємо, що місія суперважка, але впевнені, що ти впораєшся", - написав Журавель.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Публікація викликала справжній ажіотаж у мережі і всього за дві години набрала 3,5 тисячі лайків і майже тисячу репостов.

Українці без втомилися дякують патріарха Філарета за його внесок у створення помісної церкви в Україні, а також за його переживання всією душею за рідну країну.

Дорогенький наш Дідусю Філарете! Ми, Дитячий Собор діток України, віком від 1 до 101, вітаємо тебе з довгоочікуваною ...

Geplaatst door Журавель Юрій Zhuravel Yuriy op Zaterdag 15 december 2018

"Велика Людина і Великий Українець. Його заслуга в тому, що сьогодні ми маємо церкву. Це він понад 20 років розвивав її, будучи під анафемою. Бог дав йому сили і розуму в такому поважному віці довести справу до кінця і віддати престол молодшому. А ми, греко-католики, тепер щиро раді, що у нас такий Патріарх … Який щиро вболіває за нас і Україну", "Ще трохи і готуйся до інавгурації", "Дуже хороший дядько, патріот, який не втратив здоровий глузд до такого віку … ось на кого можна говорити — богообраний людина", "Так, ця людина на прикладі свого життя дав нам приклад, як потрібно завжди залишатися людиною! Повага, шана і доземний уклін Патріархові Філарету і Многая Літа!", - пишуть коментатори.

НагадаємоМитрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю". "Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи".

Як повідомляв Знай. ua, Об'єднавчий собор в Україні: стало відомо, хто очолить Автокефальну церкву. У той же час, сама церква стане автокефальною, тобто незалежною і рівноправною.

Знай. ua писав, Митрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю". "Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи".