Благодійний проект фонду “Я Майбутнє України” та IT-компанії Lucky Labs – ЛакіБукс отримав спеціальну відзнаку «За популяризацію науки серед підлітків» у щорічному топі порталу БараБука. Проект цього року року видав три книжки українських авторів – «#Щотакематематика?» Кузька Кузякіна, «Коротка історія технологій, або Як зрозуміти свій ґаджет» Андрія Тужикова та «Літо довжиною в ДНК» Аліни Штефан. Усі ці книжки безкоштовно доставили до дитячих бібліотек Сходу та Півдня України.

Окрім самої благодійної ініціативи, відзнаку отримав і проект, до якого долучився ЛакіБукс – “Знайомство з туконі”. Проекту віртуальної реальності присудили спецвідзнаку «Інтерактивний книжковий проект року». Створений за мотивами книги Оксани Були «Туконі. Мешканець лісу» видавництва ВСЛ, проект втілили спільно Книжковий Арсенал та «New Cave Media». Після успіху в Україні він вже встиг зібрати схвальні відгуки на міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті.

Також спецвідзнаки отримали: Сергій Лоскот за повість «Таємне завдання капітана Кепа» – «За яскравий гумор», «Книга-мандрівка. Україна» – «Медіапроект року», «1+1 Media» за проект «Щоденник Лоли» – «Книжковий PR року», Таня Малярчук за дитячу повість «Mox nox» від дорослого письменника – «Політ в дитліт». Окрему відзнаку «Легенда української дитячої літератури» отримав Сергій Іванюк, якого не стало у квітні цього року. Видавництво ВСЛ на початку року видало його новий детективний роман «Вбивство п'яної піонерки».

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Найкращою підлітковою книгою стала «Знає тільки Мару» Олени Рижко, а найкращим підлітковим фентезі - «Дитя песиголовців» Володимира Арєнєва. Приз читацьких симпатії, за голосуванням на сайті БараБуки отримав «Зуб» від авторки та ілюстраторки Надії Кушнір, що вийшов у видавництві «Книгаренька».

Портал БараБука – перший український універсальний інформаційний ресурс про видання для дітей та юнацтва, який вже 5 років проводить нагородження кращих із кращих у українській дитячій літературі.

Фото Вікторії Руденко