Це свято для наших предків вважалося дуже важливим, вони намагалися зробити все, щоб святий на них не образився. Тому в цей день є заборона на роботу, працювати грішно і Сава образиться. Також не можна працювати, тому що будь-яка справа піде прахом.

А з приводу закоханих було все навпаки: якщо сьогодні засвататись, то пару весь вік не розлучать. Є й погана прикмета: якщо труна сьогодні станеться, то через рік буде ще одна. Принаймні так кажуть старі люди про цей день. Господарю, у якого є кінь, сьогодні не можна лаятися і сваритися, інакше на зимовій дорозі трапиться біда. Правда не відомо, як це діє на металевих коней з двигунами.

Крім того, в цей день дуже легко стати жертвою шахраїв. Щоб убезпечитися від подібних бід, потрібно прочитати обережную молитву замову:

" Кругом мене, раба Божого(ім'я), Миколина огорожа,
Залізна застава, тини мідні і залізні ворота замкнені
На сім ключів, на сім замків, за господнім словом,
По силі Господній.
Амінь".

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вагітним жінкам сьогодні не можна мити голову. Інакше у дитини потім буде дуже погана пам'ять.

А ще сьогодні краще заговорити будинок від злодіїв, але якщо сумніваєтеся, власноруч цього краще не робити, а покликати професіонала. Потрібно прочитати слова, виходячи з дому:

"Виходжу з дверей раб Божий(ім'я),
Стаю посеред двору, зі мною Микола-Угодник стоїть.
Запрусь, затворюсь там замком.
На обох дверях два Ангели сидять.
Хто їде - проїде, хто йде - пройде.
Грабіжник у двір зайде - не дійде.
Ноги одерев'яніють, руки оніміют, очі потемніють.
Кругом мого будинку швидка річка, крута гора, темний ліс.
Амінь. Амінь. Амінь".

Існує ще одна прикмета, якщо ви порізалися папером, то скоро будете мати справу з адвокатами і чиновниками. Діти, які народилися сьогодні, завжди працьовиті і багато домагаються в житті. У книзі долі їх життя написане великими літерами. Таким людям варто носити хризоліт, хризоберил.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині