Відомий педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram розповів, як правильно вибрати новорічну ялинку, якщо в будинку є діти.

За словами лікаря, слід враховувати особливості штучних і натуральних дерев.

Якщо ваш вибір припав на натуральне дерево

Як зазначає чпеціаліст, варто пам'ятати, що з часом з натуральних ялинок обсипаються голки несуть ризик потрапляння у дихальні шляхи дитини;

Також небезпека натуральних дерев у тому, що різні комахи можуть зимувати між гілок дерева, прокинувшись вже в теплому приміщенні;

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

На дереві може бути деревний пилок і спори цвілі, які викликають алергічні реакції у дитини;

Також слід не забувти про те, що продавці часто обробляють дерева різними хімікатами.

Перед тим, як занести живу ялинку додому, її потрібно добре витрусити, потім, по можливості, промити під душем. Не варто тримати живу ялинку більше двох тижнів.

Звертайте увагу на самопочуття дітей після встановлення ялинки. Якщо є прояви алергії, дерево потрібно винести з будинку.

Якщо ви обрали шучну ялинку

Такі ялинки зберігають роками, а то й десятиліттями. За цей час на них осідає багато пилу, це може також стати причиною алергії.

До того ж, штучні ялини не завжди виготовлені з якісних матеріалів, і можуть виділяти токсичні елементи, тому варто уважно ставитися до вибору святкового деревця. Вивчайте уважно склад виробу.

Перед встановлення ялинку потрібно гарно почистити, вимити з миючими засобами та просушити.

Потрібно хоча б раз на 10 років міняти таку ялинку.

Нагадаємо, у Києві вигадали, як боротися з вандалами. Ялинки, що ростуть по всій столиці оброблять спецальним смердючим розчином.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, лікар Комаровський розповів усе про дитячий нежить, яким він буває та коли цей симптом говорить про смертельні захворювання.

Раніше портал Знай.ua писав, що підліток помер після катання на санках.

Дивіться: Як оригінально прикрасити новорічну ялинку