Нежить - найпоширеніший симптом у детей, з яким знайома кожна мама і кожна знає, як складно його усунути, особливо коли дитина не піддається всім домашнім маніпуляціям. Відомий український лікар-педіатр Євген Коморовський, яка профілактика нежитю буде найкращою.
Відповідне відео опублікували на YouTube-каналі лікаря.
Чим викликається нежить? Різновиди нежиті і дії батьків. Чому важливо не дати засохнути слизу в носі? Правила промивання носа. Назальний аспіратор. Алергія, травма, менінгіт, вірус — як визначити причину нежиті і коли ж все-таки треба до лікаря? Місцевий антибіотик і судинозвужувальні краплі в ніс. Нежить при прорізуванні зубів. лікувати або заспокоїтися? - на усі ці питання популярно відповів Комаровский.

Коли нежить це норма?
За словами фахівця, нежить - це не хвороба, це симптом. Наприклад, коли дитина плаче, у неї закладає та тече з носа. Це є нормою і це проходить само по собі.
Якщо дитина погралась з кішкою і в неї зявився нежить - тут одразу можна припустити, що цей нежить алергічний. ТОму в такому випадку лікують алергію.

Коли нежить є симптомом серйозного захворювання?

Комаровський підкреслив, що нежить буває вірусний, інфекційний, алергічний, як реакція на погане повітря.

Коли не зрозуміло, чому в дитини нежить, потрібно йти до лікаря, щоб він поставив діагноз. Не лікуйте дітей самостійно, навіть при такому, здавалося б, звичному симптомі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Чому так важливо, щоб педіатр зясував причину нежитю? На жаль, бувають випадки, коли у дитини тече з ноча при менінгіті і він (нежить) нічим не відрізняється від інших.
Дивіться: Все про нежить у дітей та як його лікувати

Нагадаємо, українцям пояснили, як отримати фінансову допомогу на важко хворих дітей та за якого діагнозу можуть виділити цю допомогу.

Як повідомляв портал Знай.ua, "дитячі" гроші опинилися під загрозою.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, у скільки обійдеться лікування