Новітню зброю, яка убезпечила Росію на десятиліття вперед, примусить замислитися тих, хто звик до мілітаристської риторики.

Таку заяву зробив російський президент Володимир Путін на розширеній колегії Міноборони РФ, передає "ХВИЛЯ".

"Серйозні, проривні кроки зроблені у розвитку новітньої, такої, що не має аналогів у світі зброї, про яку говорив у посланні Федеральним зборам 1 березня цього року. Наші нові системи, сподіваюся, змусять замислитися тих, хто звик до мілітаристської і агресивної риторики" Володимир Путін

За словами Путіна, країна почала серійне виробництво ракетного комплексу «Авангард», успішні випробування «Сармату», успішне несення дослідно-бойового чергування гіперзвукового авіакомплексу «Кинджал», а також відпрацювання практичного застосування бойових лазерних комплексів «Пересвет».

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лідер РФ заявив, що "це зброя кратно збільшує потенціал армії і флоту", тим самим "надійно і безумовно забезпечуючи безпеку Росії на найближчі десятиліття".

Також Путін підкреслив, що ці розробки зміцнюють баланс сил, а значить і стабільність у світі і звернув увагу на здатність оперативно перекидати сили і кошти на великі відстані до 7 тис. км, швидко посилювати угруповання на найважливіших стратегічних напрямках.

"Гарні результати показані на масштабних маневрах "Схід-2018"" Володимир Путін

Президент Росії зазначив, що партнери з Китаю і Монголії діяли за загальним планом, в єдиних бойових порядках з російськими частинами.

Звертаючись до офіцерів Міноборони від підкреслив, що ключовими завданнями Росії є: зміцнення обороноздатності, безпеки і захист від зовнішніх загроз.

Нагадаємо, у разі якщо виникнуть військові інциденти між Росією і НАТО в Балтійському регіоні, це може привести не тільки до конфлікту, але і непередбачуваних наслідків.

Як повідомляв "Знай.uа", Росія підтягла танки, у Клімкіна терміново звернулися до українців. Дипломати нагадали про відкриту агресію Росії.

Також "Знай.uа" писав, що Волкер пообіцяв Україні потужну підтримку, зброя буде. Україну обнадіяли, у Путіна ніяких шансів.