На День Святого Миколая 19 грудня і до кінця поточного тижня синоптики попереджають про погіршення погоди на сході і півдні країни.

"Попередження про погіршення погодних умов на території України. За даними Укргідрометцентру, 19 грудня в південних і східних областях пориви вітру 15-20 м / с", - наголосили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

В свою чергу синоптик Наталія Діденко у себе в Facebook уточнила, що циклон над Туреччиною і Чорним морем призведе до посилення вітру на півдні та сході України, можливі періодично незначні опади.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"У більшості областей України істотні опади малоймовірні. Морозна погода продовжиться. Вдень на Миколу -3, -9 градусів, на півдні близько нуля, в Криму до +4 градусів", - додала Діденко.

Погода в Україні на свята
Погода в Україні на свята

За її словами, в Києві 19 грудня буде морозно, вдень -5, -7 градусів, без істотних опадів, на дорогах ожеледиця.

Погода в Україні на свята
Погода в Україні на свята

Погода в Україні на свята
Погода в Україні на свята

"На Миколу та 20 грудня в Україні буде холодніше. А в кінці тижня атлантична, волога і тепла, повітряна маса наблизиться і принесе підвищення температури повітря та опади у вигляді снігу, мокрого снігу, які будуть переходити протягом суботи-неділі в дощ", - підсумувала вона.

Дивіться: Погода в Україні: прогноз на грудень

Нагадаємо, оприлюднені основні повір'я і прикмети на Миколая. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, чого категорично не можна робити на День Святого Миколая. Також "Знай.ua" писав, з'явилися найкращі привітання у віршах, прозі і листівках на Миколая.