Московський патріархат добряче лихоманить піля отримання УПЦ Томосу та Об'єднавчого Собору, на якому було вирішено ряд канонічних питань православ'я та окреслено шлях подальшого розвитку, який іде урозріз з Москвою.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про "репресії" з боку московських попів заявив днями Митрополит Вінницький і Барський Симеон. Він розповів, що після його рішення приєднатися до Православної церкви в Україні його "обливають брудом" свої - священики УПЦ Московського патріархату.

Онуфрій
Онуфрій

"Наприклад:" Іудо, на тебе чекає гілляка ". Хочу сказати одне: стільки зла, жовчі і ненависті я ще ніколи не бачив з боку архієреїв, священиків і віруючих Московського патріархату. Любов'ю там і не пахне, а де немає любові - там немає Бога ", - розповів Симеон.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За його словами, після Об'єднавчого собору його підтримали архієреї Київського патріархату і УАПЦ, подзвонив також і митрополит київський Епіфаній зі словами: "Сьогодні ми всі служили і молилися за вас. Як ви там?".

Епіфаній
Епіфаній

Симеон вважає, що тих ієрархів МП, які не прийшли на собор, відштовхнув не страх перед неканонічністю, а вони злякалися за своєю місце і свій трон.

Варто нагадати, що 16 грудня вінницький митрополит Симеон відслужив літургію і після неї оголосив парафіянам, що відтепер Спасо-Преображенський кафедральний собор міста належить єдиної помісної церкви, яка була створена 15 грудня.

Нагадаємо, Предстоятель Об’єднаної православної церкви України Епіфаній отримав відкритого листа від очільника Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава. Звернення оприлюднили на офіційному ресурсі УГКЦ.

Раніше Знай.uа писав про те, що не стигли українці звикнути до факту створення Єдиної Помісної церкви та обрання її нового глави митрополита Епіфанія, як поповзли скандальні чутки про перевибори.

Також Знай.uа повідомляв, що новообраний предстоятель Об'єднаної української автокефальної церкви митрополит Епіфаній (Думенко) провів телефонну розмову з держсекретарем США Майклом Помпео.