У вівторок, 18 грудня, народні депутати ухвалили постанову про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році. Згідно рішення ВР, в Україні з'явиться ще одне свято.
Відповідне рішення підтримали парламентрі 232 голосами. Законопроект опублікували на офіційному сайті українського парламенту.

В документі йдеться про те, що в 2019 році в Україні офіційно відзначатимуть 140 знаменних дат, серед яких — 110-річчя з Дня народження Степана Бандери.

Стосовно цього у тексті зазначається:

"1 січня — 110 років від Дня народження Степана Бандери (1909-1959), провідного діяча і теоретика українського національно-визвольного руху, голови Проводу Організації українських націоналістів, політичного діяча".

Варто відзначити, що на державному рівні мають намір відсвяткувати дні народження Михайла Косача, Олени Пчілки, Дмитра Вітовського, Петра Олійника (військового діяча, полковника УПА), Ольги Басараб, Костя Левицького та інших діячів.

Нагадаємо, 6 грудня, народні депутати підтримали законопроект, який надасть статус учасника бойових дій ветеранам ОУН-УПА.

Степан Бандера ще з дитинства він ставав неодноразовим свідком війни, оскільки через його рідне село чотири рази (1914-1917) проносилися фронти першої світової і територія Галичини постійно переходила від одного окупанта до іншого. Саме у ті бурхливі роки відбувалися драматичні спроби відбудови та становлення української незалежної держави.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У 1929 році він стає активним членом ОУН (Організація Українських Націоналістів) де успішно займається нелегальною агітацією революційно-визвольної боротьби, ціль якої — встановлення незалежної української держави. І вже у 1931 році Степан керує усією пропагандою ОУН у Західній Україні.

Основною принциповою ціллю ОУН, як і інших націонал-патріотичних організацій того часу, була повна незалежність України від будь-яких загарбників.

В УКРАїНІ В 2019 З'ЯВИТЬСЯ ЩЕ ОДНЕ ДЕРЖАВНЕ СВЯТО

На честь Обєднавчого собору, 15 грудня, у Верховній Раді пропонують зробити державним святом та вихідним днем для українців.

Об'єднавчий собор

Нагадаємо, новобраний глава української церкви Епіфаній пояснив, чи готова Україна до перенесення дати святкування Різдва.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, українцям показали календар вихідних на 2018-2019 та коли ми повинні відпрацбвати додаткові вихідні.

Раніше портал Знай.ua писав, що фахівці підказали, як правильно споанувати відпустку на тривалих святкових вихідних, щоб відпочинок приніс користь та задоволення.

Дивіться: Степан Бандера. Факти з життя