Питання перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня вельми передчасне, і Україна до цього в даний момент не готова.

Про це стало відомо завдяки заяві предстоятеля Православної церкви митрополита Єпіфанія, пише портал "Політека".

"Якщо говорити про якісь рішучі реформи, ми наближаємося до святкування Різдва Христового і є календарне питання — чи можемо ми в Україні 25 грудня святкувати Різдво чи ні? Це може внести смуту, це може внести розкол, і тому я стою на таких позиціях, що ми повинні реформуватися розумно, мудро, щоб не внести знову якийсь розкол в церкву", - заявив Епіфаній.

Нещодавно він заявив, що Православна церква України буде повністю незалежною від Константинополя.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Зараз ми чуємо про те, що це не буде повноцінною автокефалією, що ця церква буде в підпорядкуванні Константинополя, але це неправда", - заявив Епіфаній.

Він пояснив, що після обрання нового предстоятеля, його ім'я вже в диптиху проголошено на Фанарі.

Варто нагадати, що в Дніпре нещодавно відбувся перший спільний молебень митрополита Єпіфанія, на якому був присутній президент України Петро Порошенко. За даними Цензор.нетв ході заходу в храмі Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України у глави держави помітили лідера організованого злочинного угруповання Олександра Петровського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столичних парках ялинки і сосни обробили антивандальним розчином, маючи з попередніх років негативний досвід поводження з новорічними деревами. Про це йдеться в повідомленні Апострофа з посиланням на ресурс "Київ Life" Telegram-каналі.

Такий захід провели з метою запобігання вирубки хвойних дерев до святкування Нового року. Щоб вандали не спиляли ялинки і сосни в парках, комунальні служби обробили їх репелентом. Цей засіб виділятиме різкий та в’їдливий неприємний запах, якщо покроплене ним дерево занести до приміщення.

Нагадаємо, депутати хочуть зробити 15 грудня державним святом: плюс вихідний.

Як повідомляв Знай.uа Єпіфаній назвав головні цілі після Томосу: Крим і Донбас потрібно повернути.

Знай.uа писав, без сліз не поглянеш: як окупований Донецьк прикрашають до новорічних свят.