Вісім нових пасажирських штабних купейних вагонів будуть сформовані в один склад і курсуватимуть за маршрутами додаткових поїздів, яких призначено близько 30.

Як повідомив керівник "Укрзалізниці" Євген Кравцов, ці вагони тільки-но надішли від Крюківського вагонобудівного заводу

"Комфорт та якість нових вагонів пасажири зможуть оцінити вже під час цьогорічних новорічних та різдвяних свят", – заявив він.

Зокрема, у вагоні удосконалено роботу системи опалення в автоматичному режимі, передбачено установку додаткових фільтрів у системі опалення та водяного пожежогасіння.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Для комфорту пасажирів передбачили розетки на рівні верхніх полиць і збільшили кількість розеток у проходах. До того ж у кожному купе будуть відчинятися кватирки, наголосив Кравцов. Раніше цього дуже бракувало у вагоні.

Вода для чаю не буде грітись на ходу, а буде гарячою вже при посадці пасажирів. Також встановлено більш потужні електричні перетворювачі для безперебійної роботи мікрохвильової печі.

У вагонах встановлена кліматична система і два вакуумних туалети закритого типу.

За словами Кравцова, "Укрзалізниця" прагнула, аби 70% обладнання вагона були вітчизняного виробництва. Навіть системи кондиціювання повітря, вакуумні туалети, які досі були лише іноземного виробництва - тепер вітчизняні.

По завершенні новорічно-різдвяних свят новозбудовані штабні вагони будуть включені до складу таких поїздів:

- 138/137 Хмельницький – Лисичанськ (ВЧ Хмельницкий);

- 121/133 Миколаїв – Київ – Рівне (ЛВЧД Миколаїв);

- 71/72 Запоріжжя – Київ (ЛВЧД Запоріжжя);

- 97/98 Ковель – Київ (ЛВЧД Ковель).

Раніше портал писав, Європа запропонувала "Укрзалізниці" дещо цікаве, невже дорожні страждання українців закінчаться.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", "Укрзалізниця" запускає новий маршрут на радість заробітчанам.

Також "Знай.uа" писав про те, що Укрзалізниця пустить додаткові святкові потяги.