Для одержувачів субсидій з'явилися неприємні новини, однак далеко не для всіх. Мінсоцполітики офіційно зарахувала неплатників ЄСВ у список тих, хто не має право отримувати допомогу від держави.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінсоцполітики.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

З'явилася інформація, що якщо громадянин не сплачує ЄСВ, то в такому випадку він може претендувати на субсидію тільки при наявності довідки про реєстрацію в якості безробітного з Центру зайнятості. Також субсидій будуть позбавлені і сім'ї, в яких один з членів не є безробітним і не виплачує Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім цієї категорії громадян, у списках осіб, які не можуть претендувати на субсидії, наступні:

- особи, які мають заборгованість за комуналку за період більше двох місяців;

- особи, які мають автомобіль після 2010 року випуску, який було придбано в кредит (нюанси визначаються комісією);

- особи, які здійснювали покупки на суму понад 50 000 гривень за попередні 3-5 років;

- особи, які мають квартири понад 120 квадратних метрів площі або будинок більше 200 метрів.

Варто нагадати, що непідйомні тарифи на комуналку, нові правила нарахування субсидій, коли мільйони українців не можуть отримати пільг, змушують впадати у відчай. Не може змиритися з злиденним життям житель Кривого Рогу, який все життя тяжко працював на державу, а тепер стоїть в мороз під стінами міської адміністрації і просить владу задуматися і змилуватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні планують запустити нову систему перевірки субсидіантів. Українців, які претендують на пільги від держави на оплату компослуг умовно внесуть до "чорного" і "білого" списків. Вже з Нового року Міністерство соціальної політики планує запустити новий процес перевірки отримувачів субсидій.

Нагадаємо, українцям пояснили, що буде з збиткової Укрпоштою та пенсіями в 2019: рішення прийнято.

Як повідомляв Знай.uа нова заява Пенсійного фонду розбила всі надії українців: обіцянку не виконають.

Знай.uа писав, українців змусять економити газ подвійними тарифами.