Державний "Ощадбанк" попередила клієнтів про шахраїв. Вони розсилають СМС-повідомлення з метою виманити особисті дані і гроші. Шахраї представляються співробітниками банку.

Про це повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

Всі СМС-повідомлення від шахраїв виглядають приблизно однаково: "Ощадбанк". Ваша картка заблокована. Дзвінки на інфоцентр за таким-то номером або на такий-то сайт".

У банку порадили клієнтам в таких випадках згадати, є у них карта або рахунок в зазначеному банку, а також перевірити номер телефону отриманого повідомлення.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ощадбанк" нагадав українцям єдиний номер контакт-центру 0800210800. Крім того, банк радить перевірити адресу сайту в повідомленні.

є Офіційним сайтом oschadbank.ua. У разі, якщо ви отримали СМС від шахраїв, слід зателефонувати в контакт-центр "Ощадбанку" або в Киберполицию України – +380 (44) 374 3751 або 102, щоб повідомити про спробу шахрайства.

Раніше повідомлялося, що Національний банк своєю постановою встановив Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних і обігових монет національної валюти України. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

З початку 2019 року українці зможуть здавати в кілька банків пошкоджені банкноти, які, наприклад, втратили платіжні ознаки в результаті пожеж, повеней, забруднення хімікатами.

Нагадаємо, Нацбанк відкрив нову інтернет-послугу. Підключення до нової системи Нацбанку абсолютно безкоштовне.

Як повідомляв Знай. ua, де і як обміняти пошкоджені гроші: нові правила спростять життя українцям. НБУ змінив правила обміну пошкоджених грошей.

Знай. ua писав, що замість субсидій українцям будуть капати "живі" гроші. На кожного одержувача субсидій буде відкрито рахунок у банку.