Нідерланди можуть позиватися проти Росії по справі збиття у 2014 році над Донбасом малайзійського "Боїнга" рейсу MH17.

Наразі країна розглядає можливість подання позову до міжнародного суду. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на лист глави МЗМ Нідерландів Стефа Блока до парламенту.

За словами Стефа Блока, Росія відмовилася від усіх зусиль розпочати переговори щодо можливого врегулювання або компенсації жертвам катастрофи "Боїнга". Уряд розглядає "можливі наступні кроки", включно з "поданням справи до міжнародного суду чи організації".

Крім того, Нідерланди та Австралія, чиї громадяни склали найбільшу кількість жертв катастрофи, зробили "кілька запитів до Росії з метою залучити її до офіційних нарад з метою встановлення істини та досягнення справедливості", йдеться у листі Блока.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Дипломатичні зусилля не принесли результату у вигляді переговорів щодо відповідальності Росії, хоча голландський уряд залишається відкритим для діалогу", - йдеться у повідомленні.

Традиційно, Росія заперечує будь-яку причетність до катастрофи.

Видання зазначає, що хоча листі глави МЗС не йдеться про якісь конкретні кроки, які планує зробити уряд, але він є чітким свідченням розчарування Гааги. Розгляд справи у Міжнародному кримінальному суді може тривати роки, якщо не десятиліття.

Як говорилося в недавньому матеріалі "Знай.uа", Росія буде платити і каятися. Родичі загиблих у страшній авіакатастрофі готові йти до кінця, і їх ніщо не зупинить. Всі відмазки Росії від цієї трагедії – очевидний фейк, доведеться відповідати у суді.

Нагадаємо, Кастастрофа МН17: НАТО змусить Путіна покаятися дуже жорстким способом

Також, до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) направлено позов проти Російської Федерації у справі катастрофи МН17. Цей позов подали родичі 55 жертв