Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності вирішив прибрати із законопроекту про державний мовою норму про кримінальну відповідальність.

Про поправку розповіла заступник голови комітету, депутат Ірина Подоляк.

Народні депутати внесли 2049 поправок в законопроект, більшість з них стосувалися якраз кримінальної відповідальності.

"Ми працювали над поправками два тижні кожен день. Кримінальну відповідальність законопроекту прибрали. По-перше, було дуже багато поправок щодо вилучення цієї норми. По-друге, потрібно розуміти, що ця норма мертва - її ніхто використовувати не буде, швидше за все. По-третє, якщо ми відповідальні люди, ми повинні шукати компроміси", - говорить депутат.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Так що, в разі прийняття закону, в Україні зможуть лише притягнути до адміністративної відповідальності у разі його порушення. У законопроект передбачає штрафи за порушення, але яким буде їх розмір – невідомо.

Нагадаємо, Українці не отримають пенсій у грудні: у Гройсмана передумали

У грудні цього 2018 року подвійна пенсія українцям нарахована не буде. Про це офіційно повідомили в Міністерстві соціальної політики. Тепер українські пенсіонери отримають виплати за грудень у грудні 2018 року, за січень - в січні 2019 року, офіційно заявило Міністерство соціальної політики, передає Економічна Правда.

Як раніше повідомляв "Знай.иа" З Богом, матом і бійками: як перейменовували церква у Верховній Раді

В Україні нарешті прийнятий закон, який зобов'язує Українську Православну Церкву Московського Патріархатуперейменувати себе. Надалі вона буде називатися російською Православною Церквою в Україні.

ТакожЗнай.иа" писав про те, що Ейфорія закінчилася: українцям пояснили, як новий договір з МВФ відіб'ється на зарплатах

В наступному календарному році зростання зарплаты для державних службовців буде обмежено.

Про це йдеться в Меморандумі про співпрацю України і МВФ.

зокрема, у підписаному меморандумі йдеться про обмеження зростання заробітної плати для всіх працівників бюджетної сфери у 2019 році.