У четвер, 20 грудня, Волинська обласна рада ввів заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Про це повідомляє прес-служба облради.

"Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Волинської області до моменту повного припинення окупації території України", - йдеться у рішенні.

Депутати прийняли таке рішення у зв'язку з чисельними зверненнями різних патріотичних та ветеранських громадських організацій. Вони обґрунтували це тим, що хочуть захистити український медійний простір і не допустити розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Україна все більше віддаляється від Російської Федерації.

Про це в Facebook написав відомий блогер Олександр Аронець.

Він робить висновок, що вчора Україні вдалося розірвати ще одну пуповину, яка зв'язувала нашу країну з Москвою.

"Ще одна пуповина, яка пов'язувала нас з Москвою, була остаточно розірвана — отримали Незалежну церкву", — стверджує Олександр Аронець. "Наступний і заключний етап втечі від "російського світу" — єдино правильний і необхідний — повинні забути російську мову, забути як страшний сон, адже кордони Російської імперії проходять по кожному з нас, хто знає і спілкується російською", — впевнений блогер.

Томос в Україні
Томос в Україні

Він також не сумнівається, що втілення у життя заключного етапу залежить не від когось "зверху", а від кожного з нас.

"Але це важкий крок залежить не від когось "зверху", а від свідомого вирішення кожного з нас. Боремося — подолаємо!", — підсумував блогер у своєму Facebook.

Нагадаємо, "екс-прокурор Криму" Наталія Поклонська під час одного з останніх інтерв'ю назвала Україну "окраїною Росії".

Раніше Знай.ua повідомляв, школяр різко розкритикував власну вчительку через спілкування російською мовою.

Також Знай.ua писав, в Івано-Франківській обласній раді було вирішено ввести мораторій на публічне використання "російськомовного культурного продукту на території області".