Постійні обстріли, пусті вулички, відсутність людей – здається, що після років в окупації життя в Донецьку просто зупинилося. І що б там не казали терористи в ефірі пропагандистських каналів, реальну ситуацію залюбки показують місцеві.

Мертва зона Донецька: як виглядає місто в окупації?

У мережі нещодавно оприлюднили знімки, зроблені в районі Київського проспекту міста. До вторгнення ворога цим шляхом найчастіше добиралися до аеропорту. Можна побачити ділянку від перетину з вулицею Благовіщенською до Путилівського мосту та стели "Донецьк" на в'їзді до міста з боку Ясинуватської траси.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Жінка, яка опублікувала ці фото зазначає, що ця зона серед донеччан давно називається "мертвою". Тут взагалі мало що змінилося після обстрілів 2014-2015 років. Скрізь видніються зруйновані будинки, віконні прорізи забито фанерою або ж видно дірки. Будівлю поліклініки міськлікарні № 18 не відновили, а проїзд до неї та стадіону "Моноліт" перекрили балками (до 2017 року тут стояв блокпост).

Перехожих практично не зустріти, громадський транспорт також не їздить з 2014 року, тому і на зупинках людей немає. Втім, вона підмічає страшну іронію бойовиків: попри те, що місто давно перетворилося на руїни, тут досі висять білборди із зображенням покійного ватажка терористів Олександра Захарченка, з його гучними гаслами.

"Поки проїзд є можливим по його частині, що біля Київського проспекту, потім слід завертати на об'їзну трасу. На дорозі до стели "Донецьк, що практично не використовується мирними мешканцями, – все та ж розруха, щоправда "влада "ДНР" витратила кошти на повне оновлення стели, написавши найменування російською мовою та позначивши "республіканський" статус "міста-героя"", – йдеться в коментарі до фото.

Дивіться: Окупанти з мінометів обстріляли околиці окупованого Донецька

Нагадаємо, боєць спецназу розповів, як ФСБ вербувала українців напередодні анексії Криму Росією.Як повідомляв "Знай.ua", в мережі висміяли чергову "перемогу" окупантів у Донецьку. Також "Знай.ua" писав, у мережі показали військового РФ, який в 1995 році воював у Чечні, а в 2014-му році вступив до лав бойовиків так званої "ДНР".