Ці люди добре пам'ятають все, що відбувалося до та після анексії Криму, знають зрадників в обличчя, але майже ніколи не розкривають своїх імен – задля безпеки родин.

Нещодавно один із спецпризначенців, котрий особисто брав участь у стримуванні російської агресії, пройшов усі етапи становлення українських спеціальних підрозділів у незалежній Україні, вперше погодився говорити. Почалося все із одного тривожного дзвінка "з того боку". Невідомий заявив, що він нібито з Криму і добре знає військового:

"Я почав "пробивати" і з’ясував, що "Абвер" – це колишній оперативний співробітник Головного управління СБУ в Криму. Вже не знаю, яким чином, але у того "Абвера", як виявилося, був номер телефона командира групи, і він знав, кому ця група підпорядковується. Я його не пам’ятаю, бачив в інтернеті на фото, може я з ним і пересікався у "тому житті", коли Крим наш був. А потім наші контррозвідники галас здійняли, що командир тої групи з "сєпарами" контактував", - згадував солдат.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Таких розмов пізніше було багато, всього розповідати він з очевидних причин не може. Натякає тільки, що практично одразу після цього наших хлопців взяли у полон:

"У нас шок. Щось потрібно робити! І тут один товариш каже: "Пам’ятаєш, я говорив із луганським "Сєпаром". У мене залишився телефон. Може, давай наберемо, спробуємо". Набрали. Той: "Що ви хочете?". Ми кажемо: "Хочемо поговорити з тими, у кого наші хлопці". За декілька годин подзвонив якийсь і запропонував зустрітися. Три "бовдури" (це я про нас) сіли в трофейну машину і поїхали. Пістолети за пазухою, по гранаті в кишенях, от і все. Приїхали на зустріч, поговорили з ним. Він виявився начальником контррозвідки Гіркіна (Ігор Гіркін (Стрєлков), громадянин Росії, полковник – ред.).Він нічим допомогти не зміг, бо Бєзлєр (громадянин Росії, підполковник Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Ігор Бєзлєр, за даними СБУ – один із організаторів убивства Володимира Рибака – ред.) "сам по собі" і між ними на той момент були достатньо напружені стосунки".

Боєць не приховує: його також намагалися завербувати, практично одразу перед так званим "кримським референдумом". При чому робили це відкрито офіцери ФСБ.

Найбільше він запам'ятав навіть не ворогів і не провокації, а чуттєвий спів підлітка:

"…вийшла дівчинка років тринадцяти і заспівала на диво сильним голосом щось сумне про рідний край і його захисників. На середині пісні, на найвищій ноті зрізався голос дитини, сльози здушили їй горло і вона замовкла ненадовго. ..це був подарунок! Не комусь окремо взятому зі списку, а всім нам. Це не папірці, які припадуть пилом, а то й загубляться, а частинка світла, що залишиться у кожного", - підсумував він.

Дивіться: американські танки та українська піхота

Нагадаємо, поліція переходить на посилений режим патрулювання під час новорічних свят.Як повідомляв "Знай.ua", Росія відреагувала на появу військової бази США. Також "Знай.ua" писав, керівники Операції Об'єднаних Сил на Донбасі (ООС) отримали наказ від вищого командування застосовувати всі підпорядковані їм сили і засоби для збереження життя українських воїнів.