На тимчасово окупованих територіях України бойовики так званих "ЛДНР" поширюють чутки про те, що нібито наша армія "готує повномасштабний наступ" на Донбас. Про це розповів волонтер Родіон Шовкошитний.

Він припускає, що для Пушиліна та інших його поплічників це не остання брехня на найближчий час, тому у терористів справи йдуть гірше нікуди, а іншого способу залякувати населення, окрім пропаганди, вони не вигадали.

За словами волонтера, швидше за все, це пов'язано з тим, що зараз окупована частина Донбасу переживає серйозну інфляцію - приблизно 25%. Він додав, що терористи, "щоб не було якогось бунту або незадоволення", мобілізують людей страхом перед спільним ворогом - "ЗСУ на вас нападуть".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Також він прокоментував заяви бойовиків про хімічну атаку, яку нібито готують українські військові:

"У мене є тільки припущення, сподіваюся, воно не підтвердиться. Можливо, там є загроза вибуху на хімічному підприємстві або щось вже відбулося, і вони хочуть це звалити на ВСУ ", - додав він в коментарі "Обозревателю".

Раніше терорист, який має так зване звання "прес-офіцера міністерства держбезпеки ДНР", Михайло Попов висунув заяву, що Україна, яка "координується спецслужбами США і Великобританії", нібито готує ряд диверсій на території ОРДЛО.

У "документі" говориться, що нібито для цього "на початку грудня в Маріуполь прибув помічник військового аташе при Посольстві США в Україні підполковник Ерік Адамс", а також інші британські військовослужбовці.

Як відомо, нещодавно російські військові перекинули на передові позиції на маріупольському напрямі снайперську підрозділ, повністю укомплектований бойовиками чеченської національності.

Дивіться: Британський спецназ у ЗСУ: фейки бойовиків на Донбасі

Нагадаємо, один із терористів так званої "ДНР" на прізвисько "чорний Ленін" записав відеозвернення до президента України Петра Порошенка. Як повідомляв "Знай.ua", український полковник розповів, як спецслужби вербують кримінальних авторитетів. Також "Знай.ua" писав, у Херсоні попрощалися із загиблим на Донбасі воїном Національної Гвардії України Денисом Лашкарьовим.