Постійні обстріли, пусті вулички, відсутність людей – здається, що після років в окупації життя в Донецьку просто зупинилося. І що б там не казали терористи в ефірі пропагандистських каналів, реальну ситуацію залюбки показують місцеві.

Мертва зона Донецька: як виглядає місто в окупації?

У мережі нещодавно оприлюднили знімки, зроблені в районі Київського проспекту міста. До вторгнення ворога цим шляхом найчастіше добиралися до аеропорту. Можна побачити ділянку від перетину з вулицею Благовіщенською до Путилівського мосту та стели "Донецьк" на в'їзді до міста з боку Ясинуватської траси.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Жінка, яка опублікувала ці фото зазначає, що ця зона серед донеччан давно називається "мертвою". Тут взагалі мало що змінилося після обстрілів 2014-2015 років. Скрізь видніються зруйновані будинки, віконні прорізи забито фанерою або ж видно дірки. Будівлю поліклініки міськлікарні № 18 не відновили, а проїзд до неї та стадіону "Моноліт" перекрили балками (до 2017 року тут стояв блокпост).

Перехожих практично не зустріти, громадський транспорт також не їздить з 2014 року, тому і на зупинках людей немає. Втім, вона підмічає страшну іронію бойовиків: попри те, що місто давно перетворилося на руїни, тут досі висять білборди із зображенням покійного ватажка терористів Олександра Захарченка, з його гучними гаслами.

"Поки проїзд є можливим по його частині, що біля Київського проспекту, потім слід завертати на об'їзну трасу. На дорозі до стели "Донецьк, що практично не використовується мирними мешканцями, – все та ж розруха, щоправда "влада "ДНР" витратила кошти на повне оновлення стели, написавши найменування російською мовою та позначивши "республіканський" статус "міста-героя"", – йдеться в коментарі до фото.

Дивіться: Окупанти з мінометів обстріляли околиці окупованого Донецька

Нагадаємо, боєць спецназу розповів, як ФСБ вербувала українців напередодні анексії Криму Росією.Як повідомляв "Знай.ua", в мережі висміяли чергову "перемогу" окупантів у Донецьку. Також "Знай.ua" писав, у мережі показали військового РФ, який в 1995 році воював у Чечні, а в 2014-му році вступив до лав бойовиків так званої "ДНР".