До Нового року залишилось не багато часу і господині вже почали складати святкове меню. Звісно ж традиційно на столах у більшості українців будуть улюблені салати олів'є та "шуба". Однак це найкорисніші продукти. Дієтологи підказали, як зробити улюблені страви менш калорійними.

Про те, чим можна замінити деякі інгредієнти у стравах, щоб меню ен викликало дискомфорту, підказала дієтолог Анна Макарова, - пише MedikForum.

новорічний стіл

Головні страви

Не більше двох головних страв! Дієтолог рекомендує для новорічного меню залишити дві традиційні улюблені страви. Інше - це можуть бути овочі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Намагайтеся зменшити кількість ситних страв.

Калорійність салатів

Зменшити калорійність олів'є та оселедця під "шубою" можна, додавши майонез власного приготування. А замість ковбаси взяти курячу грудку та для "шуби" обрати малосольний оселедець.

салат з майонезом

Фрукти

А от від фруктів краще взагалі відмовитися. За словами Анни Макарової, в новорічному меню краще хай не буде жодних фруктів, включаючи мандарини. Вони стануть зайвими у поєднанні із салатами.

У такому випадку уся фруктоза піде на формування зайвого жиру в організмі.

святкове меню

Овочі

Починати з овочів Приступаючи до новорічного застілля, краще почати трапезу із сирих овочів - їхня клітковина швидко забезпечить відчуття насичення, підстрахує від переїдання.

Рухайтеся

Кладіть на тарілку лише невелику кількість їжі, смакуйте її, розмовляйте, частіше вставайте з-за столу. Якщо ви святкуєте у компанії друзів, організуйте якісь ігри, намагайтеся більше рухатися.

Спиртне

Не змішуйте різні види алкоголь. Найкраще взагалі відмовитися від солодких алкогольних напоїв. За словами медиків, на Новий найкращим напоєм буде сухе біле вино. Оскількицукор та алкоголь лише перевантажать печінку.

Нагадаємо, українцям пояснили, чому слід обережно купувати червону ікру та на що потрібно звертати увагу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, лікарі назвали продукти, які краще не ставити на новорічний стіл.

Також Знай.ua писав, що в окупованому Донецьку з полиць магазинів напередодні новорічних свят зник найважливіший продукт.

Дивіться: Як обрати якісий алкоголь в магазинах напередодні свят