В Україні на найближчі вихідні 22-23 грудня практично по всій території очікуються сильні опади. За даними синоптиків, на заході, сході і центрі пройде дощ, мокрий сніг з дощем. На півдні буде без опадів.

Температура повітря на заході +5 градусів, сході +2 градуси, півночі і центрі +3 градуси, півдні +5 градусів.

Погода на вихідні 22-23 грудня 2018 року
Погода на вихідні 22-23 грудня 2018 року

23 грудня мокрий сніг з дощем очікується на всій території країни, крім півдня. На заході і сході буде + 4 градуси, півночі +3 градуси, півдні +7 градусів.

Погода на вихідні 22-23 грудня 2018 року
Погода на вихідні 22-23 грудня 2018 року

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Погода на зимній період 2018-2019 років

Вітчизняні синоптики обіцяють теплу зиму, з температурами вище кліматичної норми на 2-3ºС. Європейські метеорологи, навпаки, обіцяють ясну і малосніжну зиму. На їхню думку, температура повітря буде нижче кліматичної норми.

Астрономічна зима починається 21-го числа останнього місяця року.

Грудень буде дуже холодним на заході країни, місцями стовпчики термометрів покажуть -19ºС, на решті території вночі до -10 ºС. Вдень на термометрах ми побачимо -5 ... 0°С. На півдні України початок грудня буде м'яким з плюсовими температурами.

Американські синоптики прогнозують, що друга половина грудня буде малосніжною, але морозною. Так що, сніг на Новий рік не очікується. Погодна ситуація на дорогах країни буде складною, не виключені ожеледиці та налипання мокрого снігу.

Кліматична норма для грудня в Україні

Грудень - найтепліший місяць зими в Україні. Середнє значення температури повітря становить -4 ... -3ºС.

Рекорд грудня був побитий в 1908 році, тоді температура повітря опустилася до -34,5 ° C; а найтеплішим став грудень 1964 року - ртутні стовпчики термометрів піднялися до позначки + 20,6 ° C.

Середня кількість опадів в грудні місяці становить 40-50 мм; на півночі і сході України 50-60 мм; на Закарпатті близько 80 мм.

Дивіться: Сніг, дощ та пориви вітру: в Україні очікують погіршення погодних умов

Нагадаємо, у мережі показали, як виглядає "мертва зона" Донецька. Як повідомляв "Знай.ua", Україна отримала ще один кредит від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Також "Знай.ua" писав, стало відомо, у скільки обійдеться святкування Нового Року у найбільших містах України.