Україна отримала ще один кредит від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Гроші перераховані в рамках нової кредитної програми stand-by, сумма становить 1,4 мільярда доларів. Офіційне повідомлення про це надійшло від національного банку України (НБУ), також банк заявив, що кошти вже зараховані в міжнародні валютні резерви.

"Завдяки припливу на суму 1 млрд спеціальних прав запозичень (близько 1,4 млрд дол. США) від Фонду міжнародні резерви України зросли до 20,1 млрд дол. США станом на 21 грудня 2018 року", — повідомляють в НБУ.

Відзначається, що завдяки перерахуванню траншу МВФ обсяг міжнародних валютних резервів України досяг максимального за останні 5 років значення — 20,1 мільярда доларів. Останній раз такий рівень міжнародних резервів був зафіксований в січні 2014 року.

Нагадаємо, а ми і не помітили. У Держстаті заявили, що економіка України зросла.

Також ми писали, що долар падає, валютний ринок в ейфорії: як транші від Міжнародного Валютного фонду вплинули на економіку країни і зокрема на гривню.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", транш від валютного фонду вплине на долар: українці поспішають до обмінників.

Нагадаємо: два роки жебрацтва: МВФ розповів, що буде з українською економікою.

Міжнародний валютний фонд спрогнозував значне зростання реального ВВП України протягом наступних двох років.

Про це повідомляє "Хвиля".

За інформацією Фонду, економіка України може зрости з нинішніх 3,447% до 4,433% в 2020 році.

Наголошується, що за підсумками нинішнього року, зростання реального ВВП очікується на рівні 3,447% проти 3,5%, що експерти Фонду прогнозували ще в жовтні поточного року.

Разом з тим варто зазначити, що Україна повинна отримати перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів США за новою програмою допомоги stand-by.

Загальна сума допомоги складає 3,9 млрд доларів. Крім того, має відбутися перегляд виконання програми для виділення наступних виплат кожні півроку.

  • Програма допомоги зосереджена на 4 пріоритети: продовження поточної консолідації бюджету, з метою подальшого зменшення державного боргу;
  • подальше зниження інфляції із збереженням гнучкого режиму валютного курсу;
  • посилення фінансового сектору, сприяння відновленню активів і відродження банківського кредитування;
  • просування цілеспрямованої сукупності структурних реформ, зокрема, для вдосконалення процесів адміністрування податків, приватизації та управління.