Влада Харкова ухвалила рішення про створення пам'ятника захисникам України, які загинули в ході війни на Донбасі. Пам'ятник учасникам АТО буде встановлено в сквері на площі Захисників України.

Таке рішення прийняли на сесій міської ради у п'ятницю, 21 грудня, повідомляє її прес-служба.

Окрім цього у місті також з'являться ще два нових меморіали. У місті поставлять пам'ятники засновнику сучасної харківської школи судової медицини і криміналістики Миколі Бокаріусу та підприємцю і меценату кінця 19-го століття Максиміліану Гельферіху.

"Буде створено пам'ятник захисникам України, які віддали своє життя за цілісність нашої країни і загинули в зоні АТО. У Харкові відкриють меморіальну дошку нашому славному землякові, Почесному громадянину міста Харкова, який доклав зусиль для розвитку культури в місті - Феліксу Чемеровському, і пам'ятник засновнику сучасної харківської школи судової медицини і криміналістики Миколі Бокаріусу. Сьогодні інститут його імені дуже багато робить для розкриття злочинів", - сказав перший заступник міського голови Ігор Терехов.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Таку ініціативу запропонували жителі Харкова. Вони звернулися до Департаменту комунального господарства з цього приводу.

Нагадаємо, що столична влада планує демонтувати пам'ятник відомому російському полководцю А. В. Суворову. Рішення про знесення об'єкта прийняли Департамент охорони культурної спадщини КМДА та Міністерство культури України.

Як повідомляв "Знай.ua", ця країна сама себе поховає: на російському кладовищі встановили пам'ятник у вигляді iPhone. Гранітний пам'ятник у вигляді iPhone 6 заввишки з людський зріст помітили на міському кладовищі в російській Уфі.

Раніше "Знай.ua" писав, що дикий монумент жертвам Голодомору поставив на вуха ціле місто, люди обіцяють самосуд. Його появи чекали дуже довго, а в результаті вийшов скандал.