У клієнтів "ПриватБанку" масово блокуюють кредитні картки. Це зроблено для захисту клієнтів від несподіваних комісій.

Про це розповіли у прес-службі "ПриватБанку".

"Ми помітили, що деякі торговельні точки при оплаті карткою в POS-терміналі стали технічно проводити ці операції як переказ коштів між картами фізичних осіб. Ви, наприклад, оплачуєте покупку в магазині карткою через POS-термінал. Але нам магазин передає іншу інформацію, ніби ви щойно зробили грошовий переказ (наприклад, що ви перерахували через Приват24 гроші комусь на картку). Так торгові точки знижують свої витрати. Але це призводить до того, що витрати можуть зрости у вас", - пояснює банк клієнтам.

Нині деякі підприємці стали проводити операції оплати пластиковими картами, як переклад між картами фізичних осіб. Клієнт може оплатити в магазині покупку, а магазин в свою чергу передасть ПриватБанку, що покупець перерахував гроші зі своєї картки на картку магазину через систему Приват-24. Такий спосіб дозволяє торговим точкам просто знизити свої витрати на банківське обслуговування і перекладає їх на покупців.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За операцію переказу коштів між двома банківськими картами за участю кредитки, банк отримує дохід у вигляді комісії 4% від суми. працівники банку пояснили, що хочуть захистити клієнтів від таких неприємних сюрпризів.

Рішення блокувати дані операції було прийнято ПриватБанком після того, як в фінустанова надійшли скарги від клієнтів на некоректну списання відсотків або комісій за проведені операції. Такі ситуації трапляються все частіше. Більшість операцій були проведені в відділеннях Нової пошти. У банку запевнили, що оплати в рахунок власних коштів будуть проходити без обмежень.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у мережі поширюються чутки про можливу продаж Приватбанку.

Як повідомляв портал "Знай.uа": нещодавно в роботі державного українського банку стався збій, під час якого не можна було зняти гроші навіть онлайн.

ТакожЗнай.uа" писав, що в НБУ значно спростили правила обміну пошкоджених грошей.