Вчені зі Стелленбоського університету в ПАР зробили висновок про те, що двох банок шипучки на тиждень достатньо, щоб опинитися потенційною жертвою серцевих захворювань та інсульту, інформує UkrMedia.

Головна загроза для здоров'я - газовані напої переповнені цукром. В цьому і полягає головна небезпека, вважають фахівці.

Вчені провели випробовування, які показали, що після 10 тижнів регулярного вживання газованої води в організмі вже стають помітні негативні зміни. Дієтичні версії газованих напоїв також шкідливі, як і звичайні напої, оскільки штучні підсолоджувачі в них також завдають здоров'ю непоправної шкоди.

Експерти відзначили - надлишок цукру в раціоні став одним з найбільш масових явищ у харчуванні людей протягом останніх декількох десятиліть. Хоча про шкоду підсолоджених напоїв широко відомо, їх споживання все одно неухильно зростає серед всіх вікових груп по всьому світу. Але саме це, за їх словами, є головним фактором ризику розвитку кардіометаболічних захворювань.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, що у Google Chrome виявили шкідливий код, ваш комп'ютер у небезпеці.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple випустила оновлення iOS 12.1.2 для iPhone і iPad. Серед іншого варто відзначити, що ніяких візуальних змін в інтерфейсі немає, та і функцій теж не додалося. Однак, це оновлення виправляє всі помилки і баги, які були в попередніх версіях.

Знай.uа писав, що ігрові консолі встановили світовий рекорд. Популярні ігрові приставки PlayStation 4, Xbox One і Nintendo Switch продалися більше 1 мільйона одиниць кожна. І хоча цей рекорд встановили ще в листопаді, рекорд затвердили тільки зараз.