українці перед святами намагаються заощадити та активно скуповують товари "за акцією". Проте мало хто замислюється над тим, що магазини збувають зіпсований товар або той, що залежався на полицях. Експерти розповіли, на що варто звертати увагу, щоб не зіпсувати собі свято.

В одному з супермаркетів риба, ковбаса і сири лежать на підлозі під прилавком. Температурний режим не дотримується, а отже, їсти ці продукти тепер небезпечно, втім, покупець цього не знає, – пише "Сегодня".

новорічний стіл

Спеціалісти закликають з обережністю купувати червоні ікру. Цей делікатес може зберігатися не більше 12 місяців, а в пластиковій тарі - до 3 міс. Тому варто перевіряти термін придатності.

Також часто у такому передноворічному хаосі можна купити несвіжі яйця. Ті, чий термін придатності закінчується, ставлять на найвидніше місце і люди їх беруть, не перевіряючи дати.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

курячі яйця

Крім того, в магазині часто може "завалятися" прострочена горілка, якою теж можна отруїтися. Дати виробництва у магазинах можуть заклеювати.

спиртне

"У нас є певна схема штрафів, будуть зніматися також премії. Магазин дуже великий, асортимент великий і ми працюємо над цим", – зазначив адміністратор магазину, коли його запитали про подібні порушення.

Але небезпечні продукти є не тільки у великих магазинах – в продуктовому мінімаркеті знайшлася пачка пельменів, термін придатності яких закінчився ще два місяці тому. Крім того, в одному з контейнерів змішали свіжі і несвіжі напівфабрикати, а сири потрібно було прибрати з прилавка ще півроку тому.

При цьому продавці повернули всі лежані товари на полиці – вони чекають неуважних покупців.

швидка допомога

Нагадаємо, експерти розповіли, як мандарини впливають на здоров'я людей та чи дійсно ці цитрусові настільки корисні.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, українцям показали корисне та економне меню для новорічного столу. Дієтолог розповіла, як зробити улюблені святкові страви менш калорійними, але не менш ситними.

Раніше портал Знай.ua писав, що у 2018 році українці з середніми доходами витрачали на харчування близько 40% сімейного бюджету.

Дивіться: У чому зустрічати новий рік 2019