У центрі Івано-Франківська відкрили незвичайне кафе. У закладі взагалі не вказані ціни, а гості розраховуються за замовлення на свій розсуд.

Про це повідомляють "Подробности".

На перший погляд, це проста кофейня, яких в Івано-Франківську безліч. Але це не зовсім так. Всіх відвідувачів тут зустрічають привітанням - Слава Ісусу Христу. І християнська атмосфера - не єдина родзинка закладу.

На стіні - традиційне меню, але в ньому не вказані ціни. Власники кажуть - зробили це навмисне, щоб навіть ті, у кого немає грошей, могли попити у них каву.

Спочатку городяни сприймали таку ініціативу насторожено, проте потім звикли.

"Заходиш і відчуваєш себе дуже вільно, відкрито. Дуже приємні люди обслуговують", - каже відвідувачка кафе Наталія Шуляр.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наталя і Мирослава тут часті гості. Єдине, кажуть, що було незручно на початку, - розрахунок. Боялися не додати. Тому вирішили визначати середнє арифметичне.

"В середньому американо, наприклад, 20 гривень. Блін теж приблизно стільки ж. Так і розраховуємося", - каже відвідувачка кафе Мирослава Галій.

Доходи власники кафе поки не вважають. Але запевняють, що випадки, коли клієнти взагалі не розраховуються, - поодинокі.

"Не кожен день у тебе у однакова сума грошей. Одного разу у нас можна попити кави за 10 гривень, якщо вони є. На інший день - по 20. Потім можна прийти і сказати - вибачте, у мене немає грошей. Але я так хочу кави. І ми все одно зробимо тій людині кави, просто так. І з такою ж любов'ю", - пояснює Олеся Халак, власниця кафе.

Власники поки не замислюються про створення мережі подібних закладів в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дослідниками був проведений експеримент, в результаті якого вони прийшли до висновку, що вживати каву краще разом з какао.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в мережі опублікували відео, зняте в одному з елітних ресторанів Києва, куди нещодавно приїжджав український президент Петро Порошенко.
"Знай.uа" писав, що у Києві на перетині вулиць Жукова і Шолом-Алейхема (Лісовий масив) згоріло приміщення ресторану "Чумацький двір".