Новий рік вже зовсім близько, господині складають новорічне меню та підраховують, у скільки цього року обійдеться святкування.

Бюджетне меню, що включає в себе страви тільки з українських продуктів і напої вітчизняного виробництва, подорожчало за рік майже на 10%. А ось більш дороге застілля тепер обійдеться дорожче відповідно на 15% порівняно з минулим роком. Але тут різницю слід рахувати між якістю продуктів та алкоголю.

супермаркет

Дешевий варіант включає в себе олів'є із дешевою ковбасою і майонез дієтичний. Шампанське цього року можна придбати за 90 гривень також замінити коньяк горілкою. Якщо святкуватиме шість осіб, то з кожного піде близько 170 гривень.

"Середній" салат олів'є можна покласти "варенку" вищого сорту, жирний майонез. Для закусок твердий сир потягне приблизно 140 грн а недорога ковбаса - 110 грн. На стіл також можна поставити бутерброди з ікрою і додати якусь рибу. У загальній складності з кожного потрібно буде зібрати по 525 грн.

Популярні новини зараз
Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

застілля

ЯКІ ПРОДУКТИ СТАЛИ РЕКОРДНО ДОРОГИМИ

За словами експертів, до Нового року почали стрімко зростати ціни на продукти так званої " борщової групи. Директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів, що найбільше подорожчали овочі, такі як морква, буряк і, особливо, цибулю. За останній місяць темпи зростання ціни на нього зросли ще більше. Також подорожчав хліб і м'ясо. А ось сало, порівняно з іншими продуктами, зросла лише на 10% і то, тільки за останні місяці. В середньому за минулий рік продукти подорожчали наступним чином:

  • моркву — на 79%
  • буряк — на 21%
  • цибуля — на 98%
  • хліб — на 30%
  • М'ясо (свинина і яловичина) — на 13%
  • сало — на 10%.

    гроші

А ЧОГО ЧЕКАТИ ПЕРЕД СВЯТАМИ?

До кінця грудня експерти прогнозують незначне подорожчання основних продуктів. Олексій Дорошенко зазначив, до кінця року ціни на хліб підскочать на 10%. Але, на жаль, хлібом заздалегідь не запасешся.

Традиційна страва на новорічному столі салат "олів'є". Вартість набору продуктів на нього за рік зросла на 28%.

страви

Нагадаємо, українцям розповіли, як правильно харчуватися в різдвяний піст.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олексій Дорошенко розповів, чому ціни на курятину в українських магазинах зрівнялися з європейськими.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, як працюватимуть магазини у період воєнного стану.

Дивіться: Все про ціни на продукти перед Новим роком