Валютні гойдалки призвели до подорожчання більшості популярних продуктів в українських магазинах. За місяць ціни на хліб зросли на 60 копійок, до 21,5 гривні за кілограм.

Про це повідомляють у Державній службі статистики.

Проте не лише хліб став дорожчим. Ріст цін торкнувся й інших продуктів харчування. Так, наприклад, вартість вареної ковбаси збільшилася на 1 гривню, до 92,2 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Макаронні вироби зросли в ціні на 39 копійок, до 16,9 гривні за кілограм, а манна крупа – на 35 копійок, до 13,6 гривні за кілограм.

Також підскочило в ціні спиртне, до того ж усі без винятку алкогольні напої.

Так. сьогодні українці віддадуть за пляшку горілки об’ємом 0,5 літра на 66 копійок більше, до 90,35 гривні, вартість столового вина об’ємом 0,75 літра – на 42 копійки і нині коштує щонайменше 62,3 гривні.

Водночас вартість пляшки пива місткістю 0,5 літра подорожчала на 15 копійок, до 15,1 гривні.

Як магазини збувають зіпсовані продукти перед Новим роком

Українців попереджають бути обережними та уважними під час покупок прожуктів перед святами. Масовий ажіотаж дає можливість продавцям підсунути неякісний товар або той, який завалявся на полицях.

так, варто звертати увагу на термін придатності харчів. зокрема часто, наприклад, на горілці, в магазинах можуть заклеювати дати закінчення споживання. Це може призвести до отруєння або щзе гірше, мати летальні наслідки.

Нагадаємо, експерти порівняли ціни на початку та в кінці 2018 року та повідомили, наскільки знизилась купівельна спроможність українців під новий рік.

Як повідомляв раніше Знай.ua, перед Новим роком жителів окупованого Донецька залишии без важливого продукту. В магазинах зникло борошно.

Також Знай.ua писав, що Уляна Супрун розповіла, скільки потрібно споживати щодня вершкового масла.

Дивіться: У скільки обійдеться накрили святковий стіл на Новий рік 2019