Переважна більшість українців традиційно зутрічає Новий рік удома в колі близьких та рідних. Не винятком стане і цей рік.

Про це повідомляє 1NEWS.

Соцопитування показують, що 68,4% громадян нашої країни планують просети свята удома.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Згідно з даними Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременко та Центру "Соціальний моніторинг" 10,9% українців збираються йти святкувати до друзів, 4,8% – у родичів, 3,2% віддають перевагу кафе, ресторанам чи клубам. На головній площі міста біля ялинки зустрічати свято планують 0,8%, стільки ж збираються поїхати кудись в межах країни, а 0,3% запланували зустріти Новий рік за кордоном.

Водночас, 0,7%, взагалі скоріше за все, зустрінуть 2019 рік на роботі, а 2,4% взагалі не збираються святкувати Новий рік.

Ці опитування провів інститут серед громадян віком від 18 років серед понад двох тисяч респонденів.

Нагадаємо, експерти розповіли, які продукти подорожчали найбільше напередодні Нового року. Наприклад, вартість цибулі, капусти та моркви виросла на 50%, хліб подорожчав на 17%, риба і ковбаса - на 10%.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, життя для простих українців стає все більш складним та плачевним. Це можна зрозуміти по купівельнісй спроможності, тобто скільки на мінімальну зарплату та пенсію можна придбати необхідних продуктів. За останній рік ця спроможність знизилась на 10%.

Раніше портал Знай.ua писав, що дієтологи пояснили, як не набрати вагу під час новорічних свят. ці прості поради допоможуть не лише виглядати бездоганно, а й не підірвати здоров'я.

Дивіться: Як правильно зустрічати новий рік 2019