В Україні знизять ставку доступу на телеком-мережі до 12 коп./хвилина.

Цю інформацію повідомив глава Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації Олександр Животовський, передає "ХВИЛЯ".

Він розповів, що з 2019 року новий тариф вже вступить в силу.

Як відомо, на даний момент оператор платить за завершення дзвінка свого абонента на мережі конкурента 15 копійок за хвилину.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вже не перший рік телеком-регулятор поступово знижує цю ставку, щоб бар'єри для доступу на інші мережі знижувалися і абоненти могли дзвонити на будь-які номери за доступними тарифами.

Крім того, Животовський зазначив, що разом зі зниженням ставки до 12 копійок за хвилину буде введено новий тариф — за транзит голосового трафіку. Він складе 3 копійки за хвилину.

За словами глави Нацкомісії, транзитний тариф вводиться безпосередньо перед запуском в 2019 році послуги збереження абонентського номера при зміні оператора, щоб дзвінки на перенесені номери не дорожчали для оператора.

Також Животовський підкреслив, що зниження інтерконект-тарифу навряд чи продовжиться надалі, оскільки він вже і так досить низький.

Нагадаємо, українці вже звикли до того, що новорічні свята та початок нового року супроводжуються підвищенням цін по всіх можливих позиціях.

Днями Державна служба статистики оприлюднила звіт, що містить в собі зміни цін на основні товари і послуги в Україні за рік. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну інформацію Держстату.

Згідно з даними відомства, найбільше подорожчав проїзд у громадському транспорті - на 26%. Відчутно піднялися ціни на пальне - скраплений газ і бензин на 20%, бензин - на 12%. Вартість оренди житла виросла на 10%.

Як повідомляв портал Знай.uа, у 2019 році в Україні значно подорожчають крупи. Експерти прогнозують зростання цін на манку, ячмінну і кукурудзяну крупу. З радісних новин - пшоно стане доступнішим.

Також Знай.uа писав про те, що українці перед святами намагаються заощадити і активно скуповують товари "по акції".