У 2019 році в Україні значно подорожчають крупи. Експерти прогнозують зростання цін на манку, ячмінну і кукурудзяну крупу. З радісних новин - пшоно стане доступнішим.

Як розповів директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, зараз пшоно коштує понад 20 гривень за кілограм, передає Gazeta.ua.

"У 2019-му трохи дорожчатиме хліб. Перш за все чорний. Білому зростати вже нікуди. У Європі він коштує на 30 відсотків дешевше, ніж у нас". Олексій Дорошенко

Крім того, він розповів, що додадуть молочні продукти з коротким терміном придатності - молоко, кисломолочні сири. Це пов'язано з тим, що в Україні є дефіцит молока.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"У 2019 році інфляція трохи стримуватиметься. Це пов'язано з тим, що більшість товарів і продуктів вже коштують стільки, як за кордоном. Так, Угорщину раніше вважали досить дорогою країною. Сьогодні нам вигідно завозити звідти як продукти харчування, так і різноманітні побутові товари. Бо коштують дешевше, ніж у нас. Ми ж ввеземо у Європу тільки цигарки". Олексій Дорошенко

Нагадаємо, що через високі тарифи українці все більше накопичують борги по комуналці. Депутати хочу змусити громадян "реструктуризувати" заборгованість. Так, люди можуть звертатися безпосередньо до постачальників послуг, щоб скласти план погашення боргу.

При цьому під час цієї процедури будуть братися до уваги доходи українців, а сума погашення щомісяця не повинна перевищувати чверті доходу українця.

Пенсіонерам, в свою чергу, доведеться віддати не більше двадцяти відсотків від суми доходів. Однак, як зазначили фахівці, реструктуризація поки не прижилася серед українських громадян. На сьогоднішній день укладено тільки шістдесят п'ять такого роду угод на суму чотириста сорок мільйонів доларів. Це лише десять відсотків від існуючої на даний момент суми заборгованість.