Через високі тарифи українці все більше накопичують борги по комуналці. Депутати хочу змусити громадян "реструктуризувати" заборгованість.

Про це повідомляє "businessua.com".

Так, люди можуть звертатися безпосередньо до постачальників послуг, щоб скласти план погашення боргу.

гроші

При цьому під час ціє процедури будуть братися до уваги доходи українців, а сума погашення щомісяця не повинна перевищувати чверті доходу українця.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пенсіонерам, в свою чергу, доведеться віддати не більше двадцяти відсотків від суми доходів. Однак, як зазначили фахівці, реструктуризація поки не прижилася серед українських громадян. На сьогоднішній день укладено тільки шістдесят п'ять такого роду угод на суму чотириста сорок мільйонів доларів. Це лише десять відсотків від існуючої на даний момент суми заборгованість.

українці

Пеня за борги

У 2019 році на українців чекає маса нововведень. Одним з таких є пеня за прострочення оплати за комуналку.

Постачальники офіційно отримають право нараховувати пеню за кожен день прострочення виплат. Попередньо, ця сума буде невеликою - в розмірі 0,01% від суми боргу.

опалення

Фахівці також відзначили, що реструктуризація може бути розтягнута на шістдесят днів. Однак в деяких випадках зазначений період можна дещо збільшити.

Нагадаємо, з Нового року хвилюватися через здорожчання електроенергії українцям не варто, поки що тарифи залишаться нинішніми. А от оплачувати доведеться по-новому. Платіжки за світло розділять на дві.

Як повідомляв портал Знай.ua, підвищення тарифів на компослуги відправлять судентів "Львіської політехніки" на вимушені канікули. Адже сотні тисяч гривень на день університет просто не потягне.

Також Знай.ua писав про те, що у 2018 році іноземним громадянам, які приїхали на роботу до Польщі, було видано 235,6 тис. дозволів. Понад 80% серед них - це були працівники з України. Поляки пропонують у три-чотири рози більшу зарплатню, ніж можна отримати на Батьківщині на аналогічних посадах, таких, як продавці, касири чи у транспортній галузі.

Дивіться: Як зекономити на "золотій" комуналці. Реальні приклади українців