До кінця поточного року м'ясо і молоко в Україні подорожчають ще на 1-2%.

Про це повідомив виконавчий директор Українського дискусійного клубу Олег Пендзин, передає Хвиля.

"До кінця року ми очікуємо зростання цін на молочну групу на 1-2%. М'ясо теж зросте на рівні цих відсотків", - зазначив експерт.

За його словами, зростання цін на молочні продукти в Україні зумовлене виключно сезонними причинами — переходом великої рогатої худоби з пасовищ в закриті приміщення і падіння надоїв.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому економіст додав, що і по м'ясу поки зберігаються тенденції зростання цін, обумовлені скороченням поголів'я худоби, а також через збитки, пов'язані з африканською чумою свиней.

м'ясо
м'ясо

У той же час, як зазначив економіст, прогнозоване зростання цін на м'ясо-молочну групу продуктів не стосується можливого більш істотного подорожчання продовольства під час ажіотажного попиту за кілька днів до Нового року.

Раніше ми писали, що в Україні до кінця 2018 року помітно зростуть ціни на продукти харчування. Такі прогнози озвучили експерти Асоціації постачальників торгівельних мереж, а також Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

На думку спеціалістів, ціни на деякі категорії продуктів зростуть на 15-20%.

магазин
магазин

Загалом, за підрахунками експертів, подорожчають несезонні овочі - тепличні томати, перці та інші "вітаміни" зростуть у ціні в півтора рази.

Менш різким, але все ж відчутним стане подорожчання картоплі – улюблений коренеплід українців додасть 20% до нинішньої ціни.

Фахівці також прогнозують, що зростуть ціни на м'ясо - на 15%, молочні продукти подорожчають на 10%.

До речі, нещодавно експерти порівняли ціни на хліб в Україні і європейських - результат виявився несподіваним.

Як з'ясувалося, ми їмо не найдешевший хліб в Європі. Так, в інтернет-гіпермаркеті Литви можна купити найдешевший кілограм білого хліба за 13,1 грн, в Польщі – за 17,8 грн, а в Україні – по 19,2 грн.

Нагадаємо, з нового року подорожчає хліб у зв'язку з підвищенням мінімалки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українцям розповіли, що і на скільки подорожчає.

"Знай.uа" писав чим більше ростуть ціни на продукти, тим біднішим стає меню середнього українця.