Веганство вже давно перестало дивувати когось в Україні. Численні спеціалізовані кафе, магазини, навіть одяг – все натякає на нову еру в харчуванні. Хоча лишаються ті, хто просто не розуміє: як можна не їсти м'яса? Не тільки можна, це ще й корисно, як для вас, так і для природи. Ось чому.

Промислове тваринництво – причина змін клімату, які загрожують всьому живому – ООН

Епідемії та війни – ніщо у порівнянні із цим. Існуючі види тварин можуть зникнути взагалі.

Крім того, частку промислового тваринництва у загальних викидах парникових газів зазвичай озвучують на рівні 18%, при ретельному врахуванні всіх факторів, вплив агропромисловості сягає 51%, а значить є головною причиною змін клімату.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

М’ясопродукти підвищують вірогідність виникнення раку – Всесвітня організація охорони здоров'я

Всі оброблені м’ясопродукти – шинка, сосиски, солонина, в'ялене м'ясо, м'ясні консерви шкодять вам і підвищують вірогідність онкохвороби до критичного рівня. Мова йде про такі канцерогени як миш’як, тютюн, азбест і дизельні випари.

Червоне м'ясо, таке як яловичина, баранина та свинина, експерти віднесли до "Групи 2А" - сполук, що ймовірно викликають рак.

Промислові ферми – об’єкти підвищеної екологічної небезпеки

Сюди відносяться всі м’ясокомбінати та м’ясопереробні підприємства країни, тваринницькі комплекси для вирощування свиней понад 5 тисяч голів, великої рогатої худоби понад 2 тисяч голів, птиці понад 60 тисяч кур-несучок та 85 тисяч бройлерів.

Виключення з раціону м’ясопродуктів зменшує смертність від серцево-судинних захворювань – Американська кардіологічна колегія

Близько 67% випадків передчасної смертності в Україні – серцево-судинні захворювання, а це на секунду аж 400 тисяч українців щороку.

Не так давно Американська кардіологічна колегія опублікувала огляд корисних та шкідливих для серцево-судинної системи способів харчування: "Всі джерела тваринного білка" (яйця, риба, домашня птиця, червоне м'ясо і продукти переробки м’яса) збільшують загальний ризик смертності у порівнянні з рослинними білками.

Виявилося, рослинна дієта знижує фактори ризику атеросклеротичних серцево-судинних захворювань, стримує розвиток ішемічної хвороби серця.

Тваринництво вичерпує водний ресурс – The Water Footprint Network

Четверта частина всієї прісної води у світі використовується для тваринництва або суміжних галузей. Тобто, кожна нова ферма – мінус ресурси (300-500 м3 води на добу, що прирівнюється до водоспоживання невеликого селища).

В середньому на виробництва 1 кг курятини йде 4300 літрів води, 1 кг свинини – 6000 літрів води, 1 кг яловичини – 15500 літрів води. Для порівняння: виробництво одного кілограма сочевиці потребує всього 50 літрів води.

Відмова від м’яса та продуктів жорстокості рятує сотні життів – The Vegan Society

Тут взагалі беззаперечний аргумент, за це тисячі людей виходять на мітинги. Щороку люди вбивають близько 60 000 000 000 тварин для молока, м’яса та яєць. І це ще не врахували рибу.

Кожна людина може власною дією зменшити їхні страждання. Наприклад, якщо вам близько 25 років і ви станете веганом сьогодні, то за підрахунками The Vegan Society, до 70-ти років врятуєте близько 1500 життів корів, свиней, птахів, риб.

Дивіться: діти-вегани, поради лікаря Комаровського

Нагадаємо, Супрун розповіла, що чекає на веганів у майбутньому. Як повідомляв "Знай.ua", блогер показав, чому Україна може залишитися без м'яса. Також "Знай.ua",експерт розвінчала найпопулярніші міфи про здоровий спосіб життя.