Директор Української асоціації постачальніків торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів українцям, коли найкраще купувати м'ясо до святкового столу.

Про це повідомляє "Хвиля".

Він відзначив, що потрібно не затягувати з купівлею продуктів до новорічного столу. Адже напередодні свят ціни лише буде збільшуватись, зокрема і на м'ясні продукти.

"Не слід купувати м'ясо перед самим Новим роком або перед Різдвом, тому що тоді будуть пікові ціни, але через кілька днів - за тиждень потрібно переглянути, яка буде вартість, і вибрати щось для себе", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Крім того він розповів, що зараз найбільше зростання цін спостерігається на м'ясо курки. Тому експерт відзначає, що краще використати свинину та яловичину.

Разом з тим варто відзначити, що у Міністерстві аграрної політики України заспокоюють, що 30-денний воєнний стан в країні не призведе до дефіциту продовольства, оскільки пропозиція продуктів значно перевищує попит.

"Ми ведемо регулярну статистику щодо забезпечення регіонів основними продуктами харчування. Пропозиція продуктів значно перевищує попит, підстав для занепокоєння немає", - запевнив Мартинюк.

За його словами, 26 листопада працівники міністерства провели «чисто обивательський моніторинг ситуації» в роздрібних мережах у різних районах Києва і «не зафіксували атипових сплесків попиту – ніхто по 10 пачок солі додому не ніс».

"Продукції більш ніж достатньо за всіма базовими категоріями, і вона доступна в будь-який момент. А в разі спекулятивного зростання цін у нас є широкий інструментарій для їх гасіння", - зазначив перший заступник міністра.

Варто відзначити, що на підтвердження своїх слів Мартинюк опублікував баланси попиту і пропозиції за основними продуктами харчування.

Борошно пшеничне: очікуваний попит на листопад 2018 – січень 2019 становить 500,5 тисячі тонн, пропозиція ресурсу на цей період – 552,7 тисячі тонн. Профіцит.

Крупа гречана: очікуваний попит 25,4 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 35,3 тисячі тонн. Профіцит.
Свинина: очікуваний попит – 162,5 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 188,4 тисячі тонн. Профіцит.
М'ясо птиці: очікуваний попит 232,7 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 565 тисяч тонн. Профіцит.
Яйця курячі: очікуваний попит – 2,7 мільярда штук, пропозиція ресурсу – 4,3 мільярда штук. Профіцит.
Олія соняшникова: очікуваний попит – 137,3 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 973,7 тисячі тонн. Профіцит.
Цукор: очікуваний попит – 411,9 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 1,46 мільйона тонн. Профіцит.

Нагадаємо, три види кетодієти для новачків.

Як повідомляв "Знай.ua", головний продукт нашої кухні стане делікатесом.

Також "Знай.ua" писав, що українцям пояснили, чому хліб з наших магазинів став смертельно небезпечним.

Російські медіа розповідають байки про воєнний стан в Україні