Дієта з високим вмістом жирів і дуже низьким вмістом вуглеводів дозволяє вам насолоджуватися авокадо, беконом і вершками, але вимагає утриматися від цукру.

На щастя, були розроблені кілька варіантів кетогеної дієти, повідомляє Health.

Традиційна або стандартна кетогена дієта вводить ваше тіло в стан кетозу: ви спалюєте жир (а не вуглеводи) в якості основного джерела енергії.

Зараз ми розповімо про деякий різновид кетогеної дієти з спрощеним режимом, але почнемо з традиційною:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Стандартна кетогена дієта

Макроелементи: 75 % жиру, 15-20 % білка, 5-10 % вуглеводів

На стандартній кето дієті ви повинні споживати близько 150 грамів жиру в день, щоб зрушити ваш метаболізм, який буде спалювати жир як джерело енергії.

У той же час вам потрібно зменшити споживання вуглеводів до не більше 50 грамм (стільки міститься в одній булочці з чорницею).

Білок становить близько 90 грамів в день.

Цільова кетодієта

Макроелементи: 65-70 % жиру, 20 % білка, 10-15 % вуглеводів

Цільова кетодієта популярна серед спортсменів і людей з активним способом життя, які потребують більшої кількості вуглеводів.

Вони додають додаткові 20-30 грамів вуглеводів безпосередньо перед і після тренувань, щоб забезпечити більш інтенсивне вправу і посилене відновлення. (Загальна кількість вуглеводів становить 70-80 грам в день.)

Циклічна кетодієта

Макроелементи: 75 % жиру, 15-20 % білка, 5-10 % вуглеводів в будні; 25 % жиру, 25 % білка і 50 % вуглеводів у вихідні дні.

В цьому випадку ви насолоджуєтеся більш збалансованою дієтою на вихідні. Інші ж п'ять днів ви дотримуєтеся суворої кетодієти.

Кетодієта з високим вмістом білків

Макроелементи: 60-65 % жиру, 30 % білка, 5-10 % вуглеводів

Цей різновид кето передбачає вживання в їжу близько 120 грамів білка на день і близько 130 грамів жиру в день. Вуглеводи, як і раніше, складають 10 % від щоденних калорій.

Багато людей вибирають цей тип дієти, тому що вона дозволяє споживати більше білка і менше жиру. Однак такий підход не вводить організм в кетоз, але зате високобілкова дієта однаково ефективна для скидання ваги.

Нагадаємо, у яких випадках кетодієта не працює.

Як повідомляв портал "Знай.uа" існує топ-7 причин не переходити на кетодієту.

Також "Знай.uа" писав топ-9 вуглеводних продуктів, які можна їсти, якщо ви на кетодієті.