Два нових дослідження виявили ще одну користь від дотримання кетогенної дієти.

Наукова робота Центру Сандерса-Брауна з проблем старіння в Університеті Кентуккі показала, що кетодієта покращує розумові здібності, повідомляє Medical News Today.

Медики провели два експерименти на лабораторних мишах. Перше дослідження вивчало вплив кетодієты на нейросудинну функцію: сенсорні і рухові функції, а також кровообіг.

Команда працювала з двома групами мишей протягом 12-14 тижнів. Тварини отримували або кетогенну дієту, або звичайну протягом 16 тижнів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вчені виявили, що у мишей, які дотримувалися кеторежиму, не тільки покращився приплив крові до мозку, але також бактеріальний баланс в кишечнику, знизився рівень глюкози в крові і скоротився вага тіла. Крім цього, кетогенна дієта попередила формування тромбів в судинах.

"Нам приємно усвідомлювати, що ми дійсно можемо використовувати дієту для зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера", — заявив автор дослідження Айлинг Лін (Ai-Ling Lin).

У другому дослідженні вчені вивчили мозок мишей, які отримали дозу рапамицина (фермент, що регулює клітинний ріст і виживання), дотримувалися кетодієту або просто харчувалися низькокалорійною їжею.

Дослідники працювали з молодими і старіючими тваринами, щоб зрозуміти наслідки цих втручань на когнітивні функції.

Результати аналізу вказують, обмеження калорій сприяє поліпшенню нейросудинного та метаболічного функціонування мозку у старіючих мишей.

"Наша лабораторія вперше застосувала нейровiзуализацiю, щоб спостерігати зміни в живому мозку, і знайти потенційний зв'язок з змінами в мікробіомі кишечника. Ця робота має величезне значення для майбутніх клінічних випробувань неврологічних розладів у старіючих поколінь", — зазначає один з дослідників Лінда Ван Элдик (Linda Van Eldik).

Нагадаємо, топ-9 вуглеводних продуктів, які можна їсти, якщо ви на кетодиете.

Як повідомляв портал "Знай.uа", існує топ-7 причин не переходити на кетодиету.

Також "Знай.uа" писав все про антиестрогенної дієті для чоловіків.