Зазвичай дієтологи рекомендують нам уникати вуглеводів в раціоні, якщо ми хочемо виглядати стрункими.

Однак нове дослідження Сіднейського університету навпаки припускає, що низькобiлкова дієта з високим вмістом вуглеводів продовжує життя і перешкоджає розвитку слабоумства, повідомляє Daily Mail.

Експерименти на гризунах показали, що миші, які харчувалися згідно білково-вуглеводної дієти продемонстрували поліпшення в показниках здоров'я мозку і всього організму.

Дана наукова робота вперше виявила, що низькобілкові дієти з високим вмістом вуглеводів надають захисний ефект на мозок.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід зазначити, що білково-вуглеводний раціон ні в якому разі не можна назвати новою примхою.

Автор дослідження і професор Девід Ле Кутер (David Le Couteur) заявив, що населення японської Окінави і багатьох частин Середземного моря, давно дотримуються такого раціону.

Щоб перевірити вплив дієти, медики годували мишей продуктами, які містять крохмаль та казеїновий білок.

Низькобiлкова дієта з високим вмістом вуглеводів поліпшила показники здоров'я гіпокампу у мишей. До того ж раціон виявився корисніше низькокалорійної дієти.

Вивчення і пам'ять у гризунів оцінили за допомогою серії тестів, при цьому дослідники відзначали скромні поліпшення у мишей чоловічої і жіночої статі як у молодому віці, так і в літньому віці.

Раннє схоже дослідження, яке теж провів Центр Карла Перкінса з Університету Сіднея, показало, що білково-вуглеводні дієти настільки ж ефективни, як низькокалорійні дієти. Обидва раціону позитивно впливають на тривалість життя, роботу мозку і шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, деякі дослідники вважають, що низьковуглеводні дієти — кращий спосіб позбутися від зайвих калорій.

Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писал, що нове дослідження виявило раніше невідомі механізм ефективності безглютенової дієти.