Останнім часом швидкість росту цін на продукти суттєво випереджає збільшення заробітної плати. Людям доводиться переглядати раціон і віддавати перевагу більш дешевим товарам. Отже, м'ясо з меню українців з'ясовується овочами і крупами.

"Якщо раніше я могла дозволити собі м'ясо раз в тиждень готувати, то тепер раз на місяць. І навіть це не завжди вдається", - скаржиться харків'янка Наталя.

"У нас вдома м'ясне готується виключно на свята - новорічні та дні народження", - зітхає Ольга.

При цьому експерти говорять, що нинішня ціна на м'ясо - це не межа і потрібно готуватися до нового подорожчання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"М'ясо в будь-якому випадку буде рости, тому що з усіх продуктів харчування м'ясо в Україні, в порівнянні з європейськими цінами на нього, є найдешевшим. При цьому подорожчання буде проходити нерівномірно, кожен місяць буде додаватися по гривні - по дві, а в певні місяці може навіть трохи падати", - пояснив глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко.

Крім того, відзначають експерти, якість продуктів краще не стає. Приблизно в 40% м'ясної продукції містяться антибіотики. Для порівняння, в Європі цей показник не перевищує 1%.

Відзначимо, що на сьогоднішній день на прилавках м'ясо можна знайти за такою ціною:

Свинячий гуляш - 89,90 грн за 1 кг;

Свиняча м'якоть - 108,90 грн за 1 кг;

Свинячий ошийок без кістки - 139,90 грн за 1 кг;

Гуляш яловичина - 102,90 грн за 1 кг;

М'якоть яловичини - 134,90 грн за 1 кг;

Ошийок яловичина - 102,90 грн за 1 кг;

Четвертина куряча - 44,90 грн за 1 кг;

Куряча гомілка - 47,90 грн за 1 кг;

Куряче стегно - 62,90 грн за 1 кг;

Курка ціла - 54,90 грн за 1 кг;

Філе куряче - 79,90 грн за 1 кг.

Раніше "Знай. uа" писав про те, що в Україні очікується подорожчання м'яса всіх сортів. Цей прогноз склали в Асоціації тваринників України. На думку аналітиків, вартість продукту залежить від вартості кормів, які використовують тваринники. Дана інформація представлена прес-службою Асоціації.

У повідомленні говориться, що 70% в структурі виробництва займають корми. Їх ціна в перші місяці 2018 року тільки підвищувалася, тому очікувати зниження цін на м'ясо не варто.