25 грудня Папа Римський Франциск виступив з традиційним різдвяним посланням "Urbi et Orbi" ( "До міста і світу").

Понтифік виступив із лоджії базиліки Святого Петра. Текст послання опублікований на офіційному сайті Ватикану.

У своєму посланні Папа Римський попросив миру для "улюбленої України", висловив близькість з українськими християнськими громадами і закликав все міжнародне співтовариство до рішучих політичних кроків, щоб швидше і назавжди завершити війну в тих країнах, де вона триває вже довгі роки.

Глава Ватикану побажав, щоб Різдво принесло Україні мир і дало полегшення людям, які страждають від наслідків війни на сході країни.

"Нехай же Господь, який народжується, принесе полегшення улюбленій Україні, яка з нетерпінням прагне заново повернути міцний мир, який все ще запізнюється", – заявив Папа Римський.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Понтифік підкреслив, що лише разом зі світом, який поважає права кожного народу, Україна зможе піднятися після пережитих страждань і відновити гідні життєві умови для своїх громадян.

"Запевняю свою близькість до християнських спільнот цього регіону і молюся за те, щоб могли будуватися відносини братства і дружби", – додав він.

У традиційному різдвяному посланні крім України Папа Римський згадав ізраїльсько-палестинський конфлікт, війну в Сирії і Ємені, біженців в Африці, складну ситуацію в Венесуелі і Нікарагуа.

Також понтифік згадав жертв останніх терористичних атак в Парижі і в небі над Єгиптом, закликав світ об'єднатися в боротьбі з Ісламською державою і покласти край громадянським конфліктам в Сирії та Лівії.

У кінці звернення він побажав усім розради і закликав людей у розвинених країнах жити простішим життям і менше орієнтуватися на матеріальні блага.

Послухати Папу Римського на площі у Ватикані і взяти участь у Різдвяній месі зібралися десятки тисяч чоловік.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск під час святкової Різдвяної служби в соборі Святого Петра у Ватикані дорікнув людям жадібністю, закликавши прихожан задуматися про переоцінку цінностей і менше орієнтуватися на матеріальні блага.

Як повідомляв портал Знай.ua, Папа Римський особисто благословив українських воїнів.

Також Знай.ua писав, під час візиту на Сицилію Папа Римський Франциск звернувся з промовою до місцевої мафії. Понтифік заявив, що люди не можуть вірити в Бога і бути мафіозі